Weather Icon

Οι πραγματικοί προδότες της πατρίδας είναι εκείνοι που θέλουν δύο κράτη στην Κύπρο

Οι πραγματικοί προδότες της πατρίδας είναι εκείνοι που θέλουν δύο κράτη στην Κύπρο

Γράφει ο Σενέρ Λεβέντ

Η γη γυρίζει ανάποδα εδώ σε εμάς, ανάποδα. Πολύ ανάποδα. Εδώ αποκαλούν άσχημο το ωραίο. Στραβό το ίσιο. Αλήθεια το ψέμα. Άνανδρο τον ανδρειωμένο. Εδώ αποκαλούν «προδότες της πατρίδας» όσους θέλουν την ενότητα της πατρίδας και «πατριώτες» όσους ζητούν διαμελισμό. Και «πατριώτες» είναι όσοι υπερασπίζονται τον διαχωρισμό, τις διακρίσεις και τον ρατσισμό. Ενώ όσοι αντιτίθενται σε αυτούς είναι «προδότες της πατρίδας». Δεν έχει γλώσσα η πατρίδα άλλωστε να μιλήσει. Πατριώτες είναι όσοι θέλουν να τη μοιράσουν ή όσοι προσπαθούν να διαφυλάξουν την ενότητά της; Η καημένη η πατρίδα! Μας κοιτάει σιωπηρή. Ξέρετε ποιοι είναι οι πραγματικοί προδότες της πατρίδας σύμφωνα με αυτήν; Εκείνοι που θέλουν δύο κράτη εδώ σε ένα κομμάτι γης τόσο μικρό όσο μια παλάμη. Πρέπει να δικαστούν. Μήπως δεν είναι αδίκημα να διασαλεύεται η ενότητα της πατρίδας και να υποστηρίζεται ο διαμελισμός; Μήπως δεν είναι αδίκημα οι διακρίσεις; Μήπως δεν είναι αδίκημα ο ρατσισμός;

Η γη γυρίζει ανάποδα εδώ σε εμάς. Πολύ ανάποδα. Ο άνθρωπος γεννήθηκε στην Κύπρο. Και είναι Κύπριος πολίτης. Στο πιστοποιητικό γεννήσεώς του έγραψαν «γεννήθηκε στην Κύπρο». Αλλά εκείνος νομίζει ότι γεννήθηκε στην Τουρκία. Είναι πολύ θυμωμένος με όσους του έδωσαν πιστοποιητικό γεννήσεως λέγοντας ότι γεννήθηκε στην Κύπρο. Τον χαλάει ακόμα και η λέξη «Κύπριος». Να τον αποκαλούν μόνο «Τούρκο». Να μην αποκαλείται «Κύπριος». Αλήθεια, υπάρχει οδηγία και προς τα επίσημα πρακτορεία ειδήσεών μας σε αυτό το θέμα. Να μην λέγεται Τουρκοκύπριος. Τουλάχιστον να λέγεται Τούρκος της Κύπρου! Στο δικό τους βιβλίο θεωρούνται προδότες της πατρίδας όσοι γράφουν ενωμένη τη λέξη Τουρκοκύπριος. Πιο προδότες της πατρίδας είναι όσοι λένε «Κύπριοι που μιλούν τουρκικά» ή «Κύπριοι που μιλούν ελληνικά»! Όσοι θέλουν επανένωση είναι προδότες της πατρίδας. Μεγαλύτεροι προδότες απ’ όλους είναι όσοι θέλουν ένα κράτος, έναν λαό, μια σημαία και μια πατρίδα!

Η γη γυρίζει ανάποδα εδώ σε εμάς. Πολύ ανάποδα. Γέμισαν οι δρόμοι μας με κάποιους που φωνάζουν «δεν πεθαίνουν οι πεσόντες, δεν μοιράζεται η πατρίδα». Λένε ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Αν δεν μπορεί να μοιραστεί μια πατρίδα, η Τουρκία είναι που δεν μπορεί να μοιραστεί, αλλά η Κύπρος μοιράζεται, έτσι δεν είναι; Τότε φύγετε από τους δρόμους μας. Φωνάξτε στα Άδανα! Φωνάξτε στην Αλεξανδρέττα! Άλλωστε, αυτή η πατρίδα δεν είναι δική σας. Είναι δική μας! Πόσες φορές σας το είπαμε. Πόσες φορές το έγραψα εδώ. Εσείς είστε ταξιδιώτες. Εμείς είμαστε οι πανδοχείς!

Η γη γυρίζει ανάποδα εδώ σε εμάς. Πολύ ανάποδα! Το μέρος αυτό είναι ένα μέρος από το οποίο εκδιώκει εκείνος που έρχεται από το βουνό εκείνον που βρίσκεται στο βουνό. Εδώ αποκαλούν άγνωστους δράστες τους γνωστούς δράστες. Λένε πρέσβη τον κυβερνήτη. Λένε ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου ένα κράτος που αναγνωρίζει όλος ο κόσμος, δηλαδή ΕΔΝΚ. Ενώ λένε «δημοκρατία» ένα κράτος το οποίο κανείς δεν αναγνωρίζει. Λένε σωτήρα τον κατακτητή. Ακόμα και στις πιο εύθυμες στιγμές τους λένε το τραγούδι «Παντού είναι σκοτεινά» εδώ. Στέλνουν στεφάνι και στις κηδείες και στους γάμους. Γι’ αυτούς η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Εκείνοι πεθαίνουν πάντα πριν από την ελπίδα.

Το είπα, αλλά θα το πω άλλη μία φορά. Οι πραγματικοί προδότες της πατρίδας είναι εκείνοι που θέλουν δύο κράτη. Που υποστηρίζουν τον διαμελισμό. Πρέπει να δικαστούν! Οι πραγματικοί προδότες της πατρίδας είναι όσοι αρνούνται ότι γεννήθηκαν στην Κύπρο. Θα κάψετε τα πιστοποιητικά γεννήσεώς σας; Κάψτε τα! Κάψτε τα κυπριακά σας διαβατήρια! Δεν γεννηθήκατε στην Πάφο. Δεν έχετε απολύτως καμία σχέση με τη Λάρνακα και τη Λεμεσό! Δεν έχετε καν μια φωτογραφία από την Πέτρα του Ρωμιού! Επειδή λέτε συνεχώς «δεν γίνεται νηστεία με χοιρινό και φίλος με γκιαούρη», πάντα είμαι περίεργος πότε δοκιμάσατε νηστεία με γουρούνι. Μήπως η νηστεία σας γίνεται με αλεπού; Με λύκο; Είναι φίλος σας ο τρελός Ιμπραΐμ;

Η γη γυρίζει ανάποδα εδώ. Πολύ ανάποδα! Είναι ανάποδα από την ημέρα που τα μέλη της Βολκάν έγραφαν στους τοίχους «ένωση». Πολύ ανάποδα! Μήπως έχει άδικο ο ποιητής που λέει «σταματήστε τη γη, υπάρχουν κάποιοι που θα κατέβουν».

Πηγή: Πολίτης Κύπρου

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube