Weather Icon

Ο Υπόκοσμος ως διατεταγμένοι από την Τουρκία δολοφόνοι

Οι δολοφονίες του τουρκικού κράτους στην Κύπρο

Λάζαρος Μαύρος

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ σημαντική: Οι αστυνομικές υπηρεσίες Κύπρου και Ελλάδας που κύρια καθήκοντα έχουν την προστασία της κοινωνίας από τα εγκλήματα του υποκόσμου, την εξασφάλιση πληροφοριών, την παρακολούθηση υπόπτων διακινητών και τη δίωξη των λαθρεμπόρων ναρκωτικών και άλλων συναφών δραστηριοτήτων του «οργανωμένου εγκλήματος» και των «ανθρώπων της νύκτας», είναι ταυτόχρονα υποχρεωμένες να δρουν και ως όργανα της κυπριακής ΚΥΠ και της ελλαδικής ΕΥΠ, του τομέα Εθνικής Ασφάλειας έναντι των πρακτόρων και επιστρατευμένων εγκληματικών οργάνων του τουρκικού κράτους και παρακράτους.

ΔΙΟΤΙ ανέκαθεν το τουρκικό κράτος και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, χρησιμοποιούσαν για όλες τις βρώμικες επιχειρήσεις δολοφονιών, τον υπόκοσμο του κοινού εγκλήματος και των ναρκωτικών, ως διατεταγμένους πληρωμένους εκτελεστές.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ μακραίωνη τουρκική παράδοση και δοκιμασμένη κατ’ επανάληψιν αποδοτική τακτική των «υπό κάλυψη ειδικών επιχειρήσεων» της τουρκικής εξουσίας, η μεθοδική επιστράτευση και αξιοποίηση του αιμοσταγούς υποκόσμου. Ως σφαγέων, δολοφόνων και διατεταγμένων προβοκατόρων, για τη διεκπεραίωση της εξόντωσης όσων κάθε φορά το τουρκικό κράτος στοχοποιεί ως εχθρών του.

Από τις εποχές των Γενοκτονιών σε βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων και των άλλων λαών της Μικράς Ασίας, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, έως και τις τωρινές, του 2021, επί μέρους αποκαλύψεις του Τούρκου «αρχιμαφιόζου» Σεντάτ Μπέρκερ για την δολοφονία του αντιντενκτασικού δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί τον Ιούλιο 1996 στην τουρκοκρατούμενη περιοχή της Λευκωσίας.

Όπως επίσης και την προχθεσινή «περήφανη» ομολογία του εν αποστρατεία Τούρκου στρατηγού Χασάν Κουνταξί. Ο οποίος, ως υποστράτηγος διοικητής του Αττίλα στην κατεχόμενη Κύπρο, διέταξε την εν ψυχρώ δολοφονία του διαδηλωτή Σολάκη Σολωμού στον ιστό της σημαίας των κατακτητών 14 Αυγούστου 1996 στα κράσπεδα της σκλαβωμένης Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

ΦΡΙΚΤΗ παραμένει στη μνήμη η δολοφονία την Κυριακή 20η Μαρτίου 1994 στις ελεύθερες περιοχές της Λευκωσίας του εκπροσώπου της Κυπριακής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

– Με εντολή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Τουρκοκύπριοι του εγκληματικού υποκόσμου, πληρώνοντας με ποσότητες ναρκωτικών ηρωίνης και μερικές χιλιάδες λίρες, μέλη του Ελληνοκυπριακού υποκόσμου των ναρκωτικών, πέτυχαν να δολοφονήσουν έξω από το σπίτι του στην οδό Θουκυδίδου της Αγλαντζιάς τον Αγωνιστή της Ελευθερίας των Λαών Θεόφιλο Γεωργιάδη.

– Το τουρκικό κράτος στοχοποίησε τον ΘΕΟΦΙΛΟ και διέταξε την δολοφονία του, αμέσως μετά που ο Θεόφιλος κατάφερε να συγκροτήσει στις Βρυξέλλες το πρώτο στην ιστορία διεθνές συνέδριο συμπαράστασης στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα που διεξήγαγε στην Τουρκία το ΡΚΚ.

ΑΛΛΑ η δολοφονία του Θεόφιλου, δεν ήταν κάτι «καινούργιο» στη δολοφονική δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και των οργάνων τους στον υπόκοσμο. Ο κατάλογος δεν είναι απλώς μακρύς. Είναι απέραντα μακρύς. Και διαχρονικός. Παλαιόθεν, ανέκαθεν, έως τώρα και στο μέλλον. Εντός Τουρκίας ιδίως, με αριθμούς θυμάτων… απειράριθμους. Όχι μόνο Κούρδων αλλά και εκ των κατά καιρούς αντιφρονούντων Τούρκων αριστερών και όποιων άλλων θεωρούνται εκάστοτε από το τουρκικό κράτος ως επικίνδυνων εχθρών του ή και προδοτών, ακόμη και μελών των ίδιων των μυστικών υπηρεσιών που κάποια στιγμή κρίθηκαν επικίνδυνοι ν’ αποκαλύψουν κρίσιμα μυστικά.

Ο ΙΔΙΟΣ τουρκικός παραδοσιακός μηχανισμός κράτους – παρακράτους – υποκόσμου, ανέλαβε και εκτέλεσε τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί 6 Ιουλίου 1996 στον τουρκομαχαλά της Λευκωσίας.

– Στοχοποιήθηκε ως επικίνδυνος προδότης, επειδή είχε αποκαλύψει με τουρκικά κρατικά έγγραφα την μεθόδευση του παράνομου εποικισμού (εγκλήματος πολέμου) που διέπραττε στα σκλαβωμένα από το 1974 ελληνικά εδάφη της Κύπρου η Τουρκία, με μεταφερόμενους από τη Μικρά Ασία τουρκικούς πληθυσμούς.

– Στοιχεία τα οποία χρησιμοποίησε διεθνώς και ο βουλευτής Γιαννάκης Μάτσης εναντίον της Τουρκίας, επιτυγχάνοντας το 1992 στο Συμβούλιο της Ευρώπης την γνωστή έκτοτε «Έκθεση Κουκώ».

– Στοχοποιήθηκε επίσης ο Κουτλού λόγω των δημοσιογραφικών του αποκαλύψεων για την υπόθεση του σκλαβωμένου Αποστόλου Βαρνάβα της αρχαίας Σαλαμίνας στην κατεχόμενη Κύπρο, που αφορούσαν όχι μόνο κλοπή κειμηλίων αλλά και εκταφή οστών εκτελεσθέντων το 1974 από τον Αττίλα Ελληνοκυπρίων Αγνοουμένων τα οποία πετάχτηκαν στην θάλασσα προκειμένου να μην εντοπισθούν από τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων.

ΠΛΗΘΟΣ πολύ περισσότεροι Κούρδοι και αντιφρονούντες Τούρκοι δημοσιογράφοι, περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο, ιδίως των δεκαετιών 1980 και 1990 των δολοφονηθέντων και εξαφανισθέντων (αγνοουμένων) εντός Τουρκίας, θυμάτων του ίδιου τουρκικού διατεταγμένου από το κράτος μηχανισμού.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ… παράδοση δολοφονιών που πάει πολύ πίσω και στην Κύπρο:

– Στις 23 Απριλίου 1962 δολοφονήθηκαν στον τουρκομαχαλά της Λευκωσίας οι δημοσιογράφοι Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Γκιουργκάν, εκδότες της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» οι οποίοι ανοιχτά αντιμάχονταν και κατάγγελαν τις μεθοδεύσεις του Ντενκτάς και της τρομοκρατικής τουρκικής ΤΜΤ για την πρόκληση αιματηρών διακοινοτικών ταραχών στην Κύπρο.

– Είχαν προηγηθεί το 1958 οι δολοφονίες Τουρκοκυπρίων αριστερών συνδικαλιστών που διέπραξαν οι εκτελεστές της ΤΜΤ προκειμένου να επιβληθεί με τρομοκρατία η απόλυτη κυριαρχία της ίδιας της ΤΜΤ, ως του μυστικού στρατιωτικού και πολιτικού βραχίονα της Τουρκίας σε ολόκληρη την τουρκική μειονότητα, στην αγγλοκρατούμενη Κύπρο, εναντίον του αντιαποικιακού απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ των Ελλήνων Κυπρίων.

– Ακολούθησε στις 11 Απριλίου 1965 η δολοφονία του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου, συνδικαλιστή. αγωνιστή και μέλους της ΚΕ του ΑΚΕΛ Ντερβίς Αλή Καβάζογλου με τον σύντροφο και συνοδό του Κώστα Μισιαούλη και η προγραφή για δολοφονία του Τουρκοκύπριου πολιτευτή γιατρού δρ Ιχσάν Αλή, από τους εκτελεστές της ΤΜΤ, αρχηγός της πολιτικής πτέρυγας της οποίας ήταν ο Ραούφ Ντενκτάς.

ΕΝΩ όλες αυτές οι δολοφονίες είχαν διαπραχθεί αθέατες, στο σκοτάδι, από ασύλληπτους «άγνωστους» δολοφόνους, οι δολοφονίες των Ελληνοκυπρίων διαδηλωτών – μοτοσυκλετιστών ΤΑΣΟΥ ΙΣΑΑΚ και ΣΟΛΑΚΗ ΣΟΛΩΜΟΥ 11 και 14 Αυγούστου 1996 εκτελέστηκαν δημοσίως στο φως της ημέρας μπροστά στους φακούς δημοσιότητας:

– Μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας που παρακολούθησε από τηλεοράσεως τις σκηνές «καρέ-καρέ» της δολοφονίας τους:

– Υπό τις άμεσες διαταγές των επί τόπου παρόντων αξιωματούχων του τουρκικού κράτους – κατακτητή: Ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας του Αττίλα υποστράτηγος Χασάν Κουνταξί και ο επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του Αττίλα Ραούφ Ντενκτάς με την φωτογραφική του κιόλας για ν’ απαθανατίσει το κακούργημα.

– Εκτελεστικά όργανα οι αναγνωρισθέντες επικεφαλής των ενστόλων στρατιωτικών και αστυνομικών οργάνων του Αττίλα, έποικος «υπουργός» του κατοχικού καθεστώτος, οι παρακρατικοί των Γκρίζων Λύκων (με ειδικό κονδύλι της Τανσού Τσιλέρ τότε αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας) και διακεκριμένα στελέχη του τουρκικού υποκόσμου.

ΜΕΡΟΣ των βρώμικων δολοφονικών πλοκαμιών, των σχέσεων του τουρκικού κράτους, του τουρκικού παρακράτους και του τουρκικού υποκόσμου, των μεθόδων και των τρόπων λειτουργίας του διατεταγμένου μηχανισμού, αποκαλύφθηκε σε μεγάλη έκταση και προβολή μετά το φθινόπωρο του 1996, με το περιβόητο έκτοτε «Σκάνδαλο Σουσουρλούκ» στην Τουρκία, εξαιτίας μιας τυχαίας θανατηφόρας τροχαίας σύγκρουσης 3 Νοεμβρίου 1996 μιας θωρακισμένης πολυτελούς Μερσεντές στην πολίχνη Σουσουρλούκ στον δρόμο από την Προύσα προς τη Σμύρνη, με επιβαίνοντες επιφανείς Τούρκους αξιωματούχους και καταζητούμενους από την Ιντερπόλ Τούρκους δολοφόνους και λαθρέμπορους ναρκωτικών (διατεταγμένων από το κράτος «ειδικών επιχειρήσεων») του υποκόσμου των Γκρίζων Λύκων.

– Με ποιούς τρόπους το τουρκικό κράτος επιστρατεύει μέσα από τις φυλακές, μέσα από τα κυκλώματα των ναρκωτικών, μέσα από τα κυκλώματα των επιχειρηματιών της νύχτας, του τζόγου, της πορνείας, των εκβιαστών κοκ, με την αξιοποίηση και των παρακρατικών ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων, τους εκτελεστές αυτουργούς εξόντωσης όσων το ίδιο το κράτος στοχοποιεί κάθε φορά ως εχθρούς του.

ΣΕΙΡΑ σπουδαίων και άκρως κατατοπιστικών βιβλίων, με εξαντλητικές τεκμηριωμένες λεπτομέρειες, έχουν εκδοθεί, τα οποία αποκαλύπτουν και τεκμηριώνουν του λόγου το ασφαλές:

– Μνημειώδες το ογκώδες βιβλίο 566 σελίδων «ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΜΙΤ» του αείμνηστου δημοσιογράφου Μάνου Ηλιάδη εκδόσεις Λαβύρινθος 1998.-

Του ίδιου συγγραφέα από τις εκδόσεις Ινφογνώμων το 2011 το βιβλίο «Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ».

– Του 1998, από τις εκδόσεις Κων. Τουρίκη, το βιβλίο του Σελλαχαττίν Τσελίκ «Το κράτος συμμορία» με πρόλογο του καθηγητή Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη.

– Από τις εκδόσεις Καστανιώτη το 1998 το βιβλίο «Η τουρκική μαφία» των Φρανκ Μπόφενκερκ και Γιουτσέλ Γεσίλγκοζ.

– Από τις εκδόσεις Νέα Σύνορα-Α.Α.Λιβάνη το βιβλίο του Άλκη Κούρκουλα με τίτλο «Έγκλημα και Εξουσία – Η απόρρητη τουρκική έκθεση για την υπόθεση Σουσουρλούκ»…

Η ΕΞΟΥΣΙΑ του ισλαμιστή Ερντογάν πέτυχε να αναπτύξει με… γεωμετρική πρόοδο την ίδια «συνταγή», αξιοποιώντας πλέον τους αποκεφαλιστές Τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στις επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας και απ’ εκεί τους μισθοφόρους της στη Λιβύη και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ από τις υπερπλήρεις «Γκιουλενιστών» συλληφθέντων φυλακές της Τουρκίας, αναμένεται παραδοσιακά και «φυσιολογικά» η… νέα φουρνιά δολοφόνων.

Λάζ. Α. Μαύρος

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube