Weather Icon

Ο Πασινιάν κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν για προσπάθεια δημιουργίας διαδρόμου προς το Ναχιτζεβάν μέσω Αρμενίας

Ο Πασινιάν κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν για προσπάθεια δημιουργίας διαδρόμου προς το Ναχιτζεβάν μέσω Αρμενίας

Αρμενία: Για προσπάθεια δημιουργίας χερσαίου διαδρόμου προς το Ναχιτζεβάν στο έδαφος της Αρμενίας χρησιμοποιώντας στρατιωτική δύναμη κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν

Τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν, τα οποία εισήλθαν στην περιοχή της Αρμενίας στη γειτονική περιοχή του Syunik, επιδίωξαν το στόχο τους να προκαλέσουν στρατιωτική σύγκρουση και να ανοίξουν έναν επίγειο διάδρομο για τον Ναχίτσεβαν, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν στο Aρμενικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Νομίζω ότι το Αζερμπαϊτζάν επιδίωξε το στόχο να προκαλέσει μια στρατιωτική σύγκρουση και να χρησιμοποιήσει βία για να δημιουργήσει έναν διάδρομο από την περιοχή Sevlich (περιοχή Syunik της Αρμενίας) έως το Bichenek (Nakhichevan). Υπάρχει μια αρμενική επικράτεια πλάτους 26 χλμ. », Είπε.

Είπε ότι η Αρμενία εξετάζει την δυνατότητα να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το πρόβλημα στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν. “Όσον αφορά την ευκαιρία να υποβάλω αίτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αυτό το ζήτημα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης από τις πρώτες ημέρες. Ποτέ δεν αποκλείσαμε ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι εάν αποδειχθεί ότι τα εργαλεία του CSTO και της Αρμενικής-Ρωσικής ενωμένης ομάδας δεν επαρκούν για την επίλυση αυτού του προβλήματος », σημείωσε.

Σύμφωνα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, η Αρμενία δεν θα υπογράψει έγγραφο για την επιτροπή για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν μέχρι την απόσυρση των δυνάμεών του από τη χώρα. “Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα να υπογράψουμε το έγγραφο χωρίς την απόσυρση των στρατευμάτων του [Αζερμπαϊτζάν]. Προτείναμε δύο επιλογές: είτε τα στρατεύματα αποσύρονται από το έδαφος της Αρμενίας, ή το υπογεγραμμένο έγγραφο αναφέρει σαφώς μετά πόσες ημέρες θα φύγουν τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν πρέπει να φύγουν από τα εδάφη μας, δεν συζητάμε για άλλη λύση », είπε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube