REAL TIME |

Weather Icon

Ο Πασινιάν δεν αποκλείει την προσφυγή στα Ηνωμένα Έθνη για την εισβολή του Αζερμπαϊτζάν

Ο Πασινιάν δεν αποκλείει την προσφυγή στα Ηνωμένα Έθνη για την εισβολή του Αζερμπαϊτζάν

Ο ενεργών πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν δεν αποκλείει την προσφυγή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εάν το CSTO αποδειχθεί αναποτελεσματικό.

26 Μαΐου 2021

Η Αρμενία δεν αποκλείει την υποβολή αίτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη στρατιωτική εισβολή των Αζερικών σε περίπτωση που οι μοχλοί της CSTO ή οι μοχλοί στη συνθήκη ενοποιημένων στρατευμάτων Αρμενίας-Ρωσίας αποδειχθούν ανεπαρκείς για την επίλυση αυτού του ζητήματος, δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Nikol Pashinyan στο κοινοβούλιο, όταν δέχτηκε ερώτηση απο τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Edmon Marukyan, όπως αναφέρει το Armenpress.

Ο Pashinyan είπε πάλι ότι ο στόχος των ενεργειών των αρχών των Αζερίων στην περιοχή της Λίμνης Sev ήταν να προκαλέσει στρατιωτική σύγκρουση, και όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως από τον ηγέτη των Αζέρων Ilham Aliyev «να δημιουργήσει διάδρομο με τη χρήση βίας». Αυτή η εκτίμηση είναι ο λόγος για τον οποίο η Αρμενία προσέφυγε στο CSTO.

«Από αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τον ρυθμό των αντιδράσεων της CSTO, αλλά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια προς αυτή την κατεύθυνση και να κάνουμε εργασίες με τους συνεργάτες μας για περαιτέρω εξήγηση της κατάστασης, επειδή βρίσκω το προκαταρκτικό σχέδιο που είχε το Αζερμπαϊτζάν ως εξουδετερωμένο αυτή τη στιγμή. Οι συνεργάτες μας πρέπει να ενημερώνονται σαφώς για αυτό το σχέδιο και πρέπει να εκφράζουν σαφή στάση », δήλωσε ο Pashinyan.

Ο Pashinyan επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι χώρες της CSTO και ο ίδιος ο οργανισμός δεν έχουν εκφράσει σαφή στάση ότι το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά του. Ωστόσο, είπε ότι αυτή η στάση εκφράζεται σε επίπεδο εργασίας, αλλά όχι δημοσίως. Ο Pashinyan είπε ότι αυτό το ζήτημα πρέπει να διευκρινιστεί.

«Για παράδειγμα, λέγεται ότι η σηματοδότηση και οριοθέτηση δεν γίνεται σε αυτό το μέρος. Τα ίδια τα σύνορα της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν δεν σηματοδοτούντε και οριοθετούνται πλήρως. Τι σημαίνει αυτό;” είπε.
Μιλώντας για ενδεχόμενη υποβολή αίτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο Pashinyan είπε: «Αυτό το ζήτημα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης από τις πρώτες μέρες και παραμένει θέμα συζήτησης. Υπάρχουν απλά αποχρώσεις, ότι κατά τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης πρέπει κάποιος να έχει ένα συγκεκριμένο οπτικό πεδίο προβλεψιμότητας.

ZartonkMedia.com.

Σημείωση από Armenologio: Το CSTO είναι υποκείμενο της Ρωσικής κυριαρχίας δεν υπάρχει καμία ελπίδα και βοήθεια από εκεί, ειδικά των τουρκογενών πληθυσμών. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η Ρωσία του Πουτιν συστηματικά και προσχηματικά μεροληπτεί εις βάρος της Αρμενίας. Όταν θα βρεθεί σε αδιέξοδο χάνοντας τον Καυκάσο θα είναι πολυ “αργά για δάκρυα Στέλλα “

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube