Weather Icon
Εθνική Άμυνα , ΗΠΑ 25 Μαΐου 2021

Ο κ. Πάιατ παρέδωσε την πρόταση των ΗΠΑ για τις φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού

Ο κ. Πάιατ παρέδωσε την πρόταση των ΗΠΑ για τις φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν σήμερα επίσημα την πρότασή τους για την προμήθεια των φρεγατών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Την πρόσταση κατέθεσε στον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζ. Πάιατ και ο ναύαρχος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, Μόρλει

Για την επίσκεψη και την υποβολή της πρότασης ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζεφ Πάιατ έκανε ανάρτηση σε μ.εσο κοινωικής δικτύωσης, ποστάροντας μια φωτογραφία του με τον Αμερικανό ναύαρχο Μόρλει και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Τζεφ Πάιατ, η αμερικανική πρόταση θα ενισχύσει την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το πιο εξελιγμένο στην περιοχή.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>I joined <a href=”https://twitter.com/USNavy?ref_src=twsrc%5Etfw”>@USNavy</a> RADM Morley to present <a href=”https://twitter.com/npanagioto?ref_src=twsrc%5Etfw”>@npanagioto</a> our proposal for <a href=”https://twitter.com/NavyGR?ref_src=twsrc%5Etfw”>@NavyGR</a> Future Frigate, a government-to-government agreement w/ long-term impact: domestic production, boosting the Greek shipbuilding industry, creating new jobs &amp; the region&#39;s most advanced Naval capability. <a href=”https://t.co/J8Dt1LTJx7″>pic.twitter.com/J8Dt1LTJx7</a></p>&mdash; Geoffrey Pyatt (@USAmbPyatt) <a href=”https://twitter.com/USAmbPyatt/status/1397140626597191685?ref_src=twsrc%5Etfw”>May 25, 2021</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube