Weather Icon
Ισραήλ , Τουρκία 10 Μαΐου 2021

O Eρντογάν δηλώνει πως θα κινηθεί εναντίον του Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα μετά τα γεγονότα στο Al-Aqsa

O Eρντογάν δηλώνει πως θα κινηθεί εναντίον του Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα μετά τα γεγονότα στο Al-Aqsa

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Σάββατο τη διεθνή κοινότητα να λάβει αποτελεσματικά μέτρα κατά των ισραηλινών επιθέσεων στο τζαμί Al-Aqsa, την Ιερουσαλήμ και τα παλαιστινιακά σπίτια.

«Η Ιερουσαλήμ είναι ο ίδιος ο κόσμος, και οι Μουσουλμάνοι είναι η ίδια η ανθρωπότητα», δήλωσε ο Ερντογάν σε ένα tweet.

Είπε ότι η προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειας της ιερής πόλης της Ιερουσαλήμ ήταν καθήκον κάθε μουσουλμάνου. «Θεωρούμε κάθε επίθεση σε χώρους λατρείας, κυρίως στην Αλ-Άκσα, και στους Μουσουλμάνους, ως επιθέσεις εναντίον μας», είπε. «Είναι καθήκον κάθε ατόμου που αυτοαποκαλείται ανθρώπινο ον, να αντιτίθεται στους τυράννους που μολύνουν την Ιερουσαλήμ, το σπίτι του ιερού για τρεις θρησκείες».

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι το να παραμείνει σιωπηλός ή να μην λάβει σημαντική στάση ενάντια στις επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ «δεν διαφέρει από το να τις στηρίξει» και ισοδυναμεί με «να είναι αξεσουάρ στην τυραννία που συμβαίνει στα παλαιστινιακά εδάφη». Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ «τρομοκρατικό κράτος» το Σάββατο.

Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα είχε ξεκινήσει πρωτοβουλίες για την κινητοποίηση διεθνών οργανισμών. Οι συγκρούσεις στον τρίτο ιερότερο χώρο του Ισλάμ και γύρω από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που τραυματίστηκαν τουλάχιστον 205 Παλαιστίνιοι και 17 Ισραηλινοί αστυνομικοί, ήρθαν εν μέσω αυξανόμενου θυμού για την πιθανή έξωση Παλαιστινίων από σπίτια\. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ θα πραγματοποιήσει ακρόαση για την υπόθεση τη Δευτέρα.

Ο Ερντογάν επανέλαβε το αίτημά του για όλες τις μουσουλμανικές χώρες και τη διεθνή κοινότητα με σκοπό να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα κατά του Ισραήλ, μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη. «Το σκληρό τρομοκρατικό κράτος, το Ισραήλ, επιτίθεται ανελέητα και ανήθικα στους Μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία «ξεκίνησε αμέσως τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αναλάβει δράση στα Ηνωμένα Έθνη, στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας και όλα τα σχετικά ιδρύματα»

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube