REAL TIME |

Weather Icon

Νέο παραλήρημα από Erdogan: Για εμάς η Τουρκία είναι παντού, δεν είναι μόνο 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Νέο παραλήρημα από Erdogan: Για εμάς η Τουρκία είναι παντού, δεν είναι μόνο 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν περιορίζεται μόνο στα σύνορα της
Σε ακόμα ένα… παραλήρημα προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, λίγες ώρες αφού το Ευρωκοινοβούλιο μπλόκαρε τις ενταξικές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.
«Για εμάς η Τουρκία δεν είναι 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Για εμάς η Τουρκία είναι παντού.
Γι’ αυτό ήμασταν πάντα εκεί, στην Παλαιστίνη, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Ιράκ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι όπου ήταν οι πρόγονοί ττους υπήρχε ειρήνη και γαλήνη, ενώ τώρα υπάρχει βία και τυραννία.

Το μπλόκο της ΕΕ

To Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε με 480 ψήφους υπέρ, 64 κατά και 150 αποχές το ψήφισμα για την Τουρκία.
Η παράγραφος 6 του κειμένου η οποία αφορά στην πρόταση για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είχε περάσει νωρίτερα με 520 ψήφους υπέρ, 72 κατά και 97 αποχές.
Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη παράγραφο επισημαίνεται ότι «μετά την τελευταία έκθεση του Κοινοβουλίου, η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά επιδεινώθηκε περαιτέρω όσον αφορά την εσωτερική, τη θεσμική και την εξωτερική πολιτική».
Τονίζει, συνεπώς, με έμφαση ότι, εάν δεν αντιστραφεί επειγόντως και με συνέπεια η υφιστάμενη αρνητική τάση, η Επιτροπή θα πρέπει να προτείνει, σύμφωνα με το διαπραγματευτικό πλαίσιο από τον Οκτώβριο του 2005, την επίσημη αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ώστε και οι δύο πλευρές να επανεξετάσουν με ρεαλισμό και μέσω ενός δομημένου και ολοκληρωμένου διαλόγου υψηλού επιπέδου, την καταλληλότητα του υφιστάμενου πλαισίου και την ικανότητά του να λειτουργεί ή, αν είναι αναγκαίο, να διερευνήσουν ενδεχόμενα νέα μοντέλα για τις μελλοντικές σχέσεις.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube