REAL TIME |

Weather Icon

Ν. Αναστασιάδης: Οι θέσεις της Βρετανίας για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό είναι μη αποδεκτές

Ν. Αναστασιάδης: Οι θέσεις της Βρετανίας για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό είναι μη αποδεκτές

Ξεκάθαρη θέση για πρώτη φορά μετά την άτυπη πενταμερή Διάσκεψη στη Γενεύη πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έναντι της βρετανικής πρωτοβουλίας, την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζει ως μια μέση λύση για αποφυγή ενός νέου αδιεξόδου στο Κυπριακό.

ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΕΣ

«Έχουμε ήδη απαντήσειστη βρετανική πρωτοβουλία και τις βρετανικές θέσεις,ότι είναι μη αποδεκτές και απορριπτέες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Απορρίπτει, ταυτόχρονα, τους ισχυρισμούς του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι στη Γενεύη συζητήθηκε η λύση δυο κρατών. Εκείνο που πρότεινα, είπε, ήταν την αποκέντρωση εξουσιών. Οι εκ των υστέρων αναφορές του κ. Τσαβούσογλου, συνέχισε, εμπίπτουν στις μεθόδους της τουρκικής προπαγάνδας.

ΆΛΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ…

«Οι θέσεις της Τουρκίας για λύση δυο κρατών, να μου επιτρέψετε να πω είναι ένα άλμα στο κενό… Η άρνηση είτε της διεθνούς κοινότητας είτε της Ε.Ε., δεν είναι τυχαία. Μια ανάλογη λύση θα άνοιγε το κουτί της Πανδώρας…», είπε ο Αναστασιάδης

Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι έγινε κατορθωτό στη Γενεύη η αποφυγή του ναυαγίου, για να εκφράσει τη βεβαιότητα ότι στο παρόν στάδιο υπάρχουν τουρκικοί σχεδιασμοί σε σχέση με το Βαρώσι.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

«Με την εκτροπή της Τουρκίας και την αξίωση για λύση δύο κρατών, δεν θεωρώ πως μπορεί να συζητηθεί ή να αποφασιστεί (στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ) η θετική ατζέντα στις σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ως προς την πραγματοποίηση μιας δεύτερης άτυπης πενταμερούς, αυτό που χρειάζεται, υπέδειξε, είναι να γίνει μια καλή προετοιμασία. Σημασία έχει, κατέληξε, η αποφασιστικότητα του Γενικού Γραμματέα να συνεχίσει τις προσπάθειες.

Πηγή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube