Weather Icon

Μουσουλμανική συμμαχία προστασίας της Παλαιστίνης ονειρεύεται η Yeni Şafak

Μουσουλμανική συμμαχία προστασίας της Παλαιστίνης ονειρεύεται η Yeni Şafak

Yeni Şafak: Μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν, το Κατάρ, η Μαλαισία και το Πακιστάν μπορούν να συμμαχήσουν και να εκδώσουν κοινή δήλωση.

Πρόταση δημιουργίας συμμαχίας ανάμεσα σε μουσουλμανικές χώρες για την προστασία της Παλαιστίνης από το Ισραήλ μεταφέρει σε δημοσίευμά της την Τρίτη (18/5) η Yeni Şafak σε δημοσίευμα με τίτλο:

“Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν, Κατάρ να ηγηθούν σχεδίου προστασίας της Παλαιστίνης”.

Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας, σύμφωνα με ειδικούς πρέπει να ληφθούν μέτρα εκτός ΟΗΕ. Οι μουσουλμανικές χώρες μπορούν να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ιορδανία και το Λίβανο και προσθέτει, ότι «μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν, το Κατάρ, η Μαλαισία και το Πακιστάν μπορούν να συμμαχήσουν και να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση».

Με αυτόν τον συνασπισμό θεωρούν οι Τούρκοι ότι θα προστατευτούν οι Παλαιστίνιοι. Αναφορά γίνεται και στα ιερά μέρη (βλέπε Τέμενος Αλ Ακσά).

Με άλλα λόγια η Yeni Şafak  προτείνει οι μουσουλμανικές χώρες να συμμαχήσουν παρακάμπτοντας τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών…

Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα (18/5) σε δημοσίευμα της Yeni Şafak, ο φερόμενος ως εμπνευστής του θαλάσσιου δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας”, υποναύαρχος ε.α. Cihat Yaycı, επανέφερε το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας με την Παλαιστίνη, κατά τα πρότυπα της Λιβύης.

Δείτε επίσης:

Άστραψε και βρόντηξε ο Σάββας Καλεντερίδης κατά του ΕΛΙΑΜΕΠ και της MRB (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube