Weather Icon
Διαφθορά , Τουρκία 25 Μαΐου 2021

Μετά από αποκαλύψεις βόμβα αρχινονού της μαφίας, συνέλαβαν τον αδελφό του

Μετά από αποκαλύψεις βόμβα αρχινονού της μαφίας, συνέλαβαν τον αδελφό του

Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τον αδερφό αρχινονού της τουρκικής Μαφίας Sedat Peker στις 23 Μαΐου, μία μέρα μετά τη δήλωση του Peker ότι τον είχε στείλει, κατόπιν εντολής πρώην κρατικών αξιωματούχων, να δολοφονήσει τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί, πριν 25 χρόνια. Παρόλα αυτά, ο Sedat Peker ισχυρίστηκε πως ο αδερφός του απέτυχε να δολοφονήσει τον δημοσιογράφο.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Atila Peker και τον προσωπικό του φρουρό στο σπίτι που ενοικίαζε στην επαρχία Μούγλων.

Η σύλληψή του έλαβε χώρα λίγες ώρες αφότου ο Sedat Peker, ο οποίος έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο μια σειρά με βίντεο, με εκατομμύρια θεάσεις, στα οποία βάλλει εναντίον κρατικών αξιωματούχων, είπε ότι είχε αναθέσει στον αδερφό του  να δολοφονήσει τον δημοσιογράφο Kutlu Adali το 1996, κατόπιν εντολών που είχε πάρει από τον πρώην υπουργό Mehmet Agar και τον πρώην αξιωματικό πληροφοριών Korkut Eken.

Οι «ανεξακρίβωτοι» ισχυρισμοί του Peker εναντίον πολιτικών που φτάνουν μέχρι και δεκαετίες πριν, έχουν καθηλώσει τους Τούρκους θεατές και έχουν αρχίσει να αμαυρώνουν την εικόνα του καθεστώτος που ήδη στενάζει εξαιτίας του κατήφορου που έχει πάρει η οικονομία της χώρας και του COVID-19.

Ο πρόεδρος του τουρκικού καθεστώτος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, δίνοντας στην ουσία απάντηση στα εν λόγω βίντεο, ότι η κυβέρνησή του έφερε την ειρήνη στην Τουρκία καταπολεμώντας τις εγκληματικές συμμορίες. Ο Υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού κατέθεσε μήνυση εναντίον του Peker και ζήτησε να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στο τελευταίο του βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube στις 23 Μαΐου και μέχρι στιγμής έχει σχεδόν δέκα εκατομμύρια θεάσεις, ο Sedat Peker  είπε ότι ο αδερφός του δεν μπόρεσε να δολοφονήσει τον δημοσιογράφο, αν και ο Adali έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό λίγο μετά τον Ιούλιο του 1996.

Μετέπειτα έρευνα που έγινε για το περιστατικό δεν αποκάλυψε ποιος ευθυνόταν για τη δολοφονία. Για αυτό το λόγο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέβαλε πρόστιμο στην Τουρκία το 2005 για την αποτυχία της να διεκπεραιώσει μια «ικανοποιητική και αποτελεσματική έρευνα της δολοφονίας».

Επίσης, ο Peker είπε πως ο ίδιος πρώην υπουργός που ήθελε τον δημοσιογράφο νεκρό ήταν υπεύθυνος για τις δολοφονίες ενός άλλου δημοσιογράφου, του Ugur Mumcu και κάποιων Κούρδων επιχειρηματιών.

Μετά τη σύλληψη του αδερφού του, ο Peker αναρωτιέται γιατί ο Korkut  Eken και ο Mehmet Agar δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

Πάντως, μια μέρα μετά τη σύλληψή του, οι διωκτικές αρχές άφησαν ελεύθερο τον αδελφό του αρχινονού.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.duvarenglish.com/turkish-police-detain-mafia-leaders-brother-following-bombshell-allegations-news-57583

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube