Weather Icon
Ρωσία 26 Μαΐου 2021

Λουκασένκο: Η Λευκορωσία δέχεται “υβριδικό πόλεμο”

Λουκασένκο: Η Λευκορωσία δέχεται “υβριδικό πόλεμο”

“Ενήργησα νόμιμα προστατεύοντας τον κόσμο”, είπε ο Λουκασένκο για το αεροπλάνο της Ryanair

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο κατηγόρησε σήμερα “αυτούς που θέλουν το κακό” της χώρας του ότι προσπαθούν να στραγγαλίσουν τη Λευκορωσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belta, στα πρώτα του σχόλια μετά την αναγκαστική προσγείωση επιβατικού αεροσκάφους που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

Ο Λουκασένκο υπεραμύνθηκε του τρόπου με τον οποίο η πρώην σοβιετική δημοκρατία διαχειρίστηκε την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair την Κυριακή και κατηγόρησε αυτούς που επέκριναν τη συγκεκριμένη ενέργεια ότι “παραβιάζουν κόκκινες γραμμές” και ότι εγκαταλείπουν την κοινή λογική στις επιθέσεις τους κατά της Λευκορωσίας.

“Ενήργησα νόμιμα προστατεύοντας τον κόσμο”, δήλωσε ο Λευκορώσος ηγέτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Belta.

Σύμφωνα με το Belta, ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι εξωτερικές δυνάμεις διεξάγουν “υβριδικό πόλεμο” κατά της Λευκορωσίας.

Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι τα αμυντικά συστήματα του σταθμού πυρηνικής ενέργειας της χώρας του τέθηκαν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού κατά την εκτροπή του αεροσκάφους, σύμφωνα με το Belta, ενώ προσπάθησε να υπερασπιστεί τον τρόπο διαχείρισης του περιστατικού.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως όχι μόνο υπήρξε όντως ειδοποίηση για βόμβα στο αεροσκάφος της Ryanair αλλά και ότι η σχετική πληροφορία προήλθε από την Ελβετία. “Τι έπρεπε να κάνουμε, ειδικά στο πλαίσιο μιας απειλής;”, διερωτήθηκε.

Το μήνυμα για την εκτόπιση του αεροσκάφους της Ryanair έφτασε ταυτόχρονα στα αεροδρόμια της Αθήνας, του Βίλνιους και του Μινσκ, είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Η Λευκορωσία αντέδρασε σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε στο περιστατικό με το αεροπλάνο της Ryanair, πρόσθεσε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

“Υπήρχε ένας τρομοκράτης στο αεροπλάνο και αυτό ήταν γνωστό πέρα ​​από τα σύνορα της Λευκορωσίας “, πρόσθεσε ο Λουκασένκο.

“Όπως προβλέψαμε, οι εχθροί μας έχουν αλλάξει τις μεθόδους επίθεσης στο κράτος μας. Έχουν περάσει πολλές κόκκινες γραμμές, έχουν περάσει τα όρια της κοινής λογικής και της ανθρώπινης ηθικής”, τόνισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για τους “πρόσφατα κρατούμενους”.

Ο Λουκασένκο δήλωσε επίσης πως ο Ρομάν Προτάσεβιτς σχεδίαζε μια “αιματηρή εξέγερση” στη Λευκορωσία. Σημειώνεται πως ο Προτάσεβιτς είχε τοποθετηθεί στη λίστα “τρομοκρατών” από τις αρχές της Λευκορωσίας τον Νοέμβριο.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube