REAL TIME |

Weather Icon

Κυνική ομολογία Τούρκου στρατηγού που έδωσε την εντολή δολοφονίας του Σ. Σολωμού

Κυνική ομολογία Τούρκου στρατηγού που έδωσε την εντολή δολοφονίας του Σ. Σολωμού

Toυρκικός οχετός για τον Κύπριο Σολωμό Σολωμού – Οι προκλητικές δηλώσεις του αξιωματικού που έδωσε την εντολή δολοφονίας

Προκαλεί με δηλώσεις του ο Τούρκος ε.α αξιωματικός Χασάν Κουντακσί, ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή εκτέλεσης του Σολωμού Σολωμού το 1996 όταν προσπάθησε να κατεβάσει το σύμβολο της κατοχής, την τουρκική σημαία.

Ο Χασάν Κουντακσί δήλωσε στην εφημερίδα Sozcu«Οι Έλληνες κάλεσαν ομάδες μοτοσικλετών από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που τις υποστήριξαν επίσης.

Δεδομένου ότι δεν αποδέχτηκαν την ΤΔΒΚ ως κράτος, θα προσπαθούσαν να σπάσουν τα σύνορα, να φτάσουν μέχρι την Κερύνεια και να κατεβάσουν τη σημαία μας εκεί. Προσπάθησαν να κατεβάσουν τη σημαία μας στις 14 Αυγούστου 1996.
Όλες οι προετοιμασίες είχαν γίνει.

«Έμαθαν τι θα τους κοστίσει αν κατεβάσουν τη σημαία»

Είχαμε ήδη αποφασίσει τι να κάνουμε εναντίον εκείνων που προσπαθούσαν να διαπεράσουν τα σύνορά μας, που προσπάθησαν να κατεβάσουν τη σημαία μας. Όσοι προσπάθησαν, πήραν απάντηση…»

Ο Κενάν Ακίν είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον Σολωμού και διετέλεσε πρώην “υπουργός” του Ψευδοκράτους.

Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε από φωτογραφίες ειδησεογραφικών πρακτορείων να σημαδεύει και να πυροβολεί τον Σολωμού αλλά και παρά το ότι καταζητείται από την Ιντερπόλ και τα διεθνή ποινικά δικαστήρια έχοντας επικηρυχθεί με το ποσό των 460.000 ευρώ, ζει ανενόχλητος στα Κατεχόμενα και καταλαμβάνει δημόσια αξιώματα.

Ο ε.α τούρκος υπολοχαγός Κουνακσί είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου δολοφονίας του Κουνλού Ανταλί, ο Κορκούτ Εκέν που ήταν ένα από τα βασικά πρόσωπα της εκτέλεσης του, ήρθε στην Κύπρο λόγω του PKK και είχε μια σύντομη συνάντηση μαζί του.

«Εκείνες τις μέρες, ετοιμαζόμασταν περισσότερο ενάντια σε εξωτερικές απειλές στην Κύπρο. Στοιχεία της τρομοκρατικής οργάνωσης διέρρεαν από την περιοχή της Λεύκας. Δεν μπορούσαμε πλέον να τον αντιμετωπίσουμε εξαιτίας της εξωτερικής απειλής. Ο Κορκούτ Εκέν ήρθε στην Κύπρο. Είχα μια σύντομη συνάντηση μαζί του», είπε.

Αφού ο δημοσιογράφος Celalettin Çetin τον περιέγραψε ως «Tamburalı Pasha», ο Κουντακσί δεν σχολίασε τα όσα ακούγονται για τον Αττίλα Πεκέρ, αδελφό του τούρκου αρχιμαφιόζου που αναζητά η Άγκυρα, τον οποίο ο Εκέν έφερε μαζί του και τον ονόμασε «υπάλληλο».

Από την πλευρά του ο Κορκούτ Εκέν δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του Τ/κ δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί, ούτε καν τον γνώρισε.

Σε δηλώσεις του επίσης στην τουρκική εφημερίδα Σοζτζού, ο Κορκούτ Εκέν είπε ότι “εκείνη την εποχή ήμουν υπεύθυνος για την εκπαίδευση αστυνομικών ειδικών επιχειρήσεων. Ο Μεχμέτ Μπέι (Μεχμέτ Αγάρ) με έστειλε. Για κάθε ενδεχόμενο έστειλε και τον αδελφό του Σεντάτ Πεκέρ, τον Αττίλα”, ανέφερε ο Κορκούτ Εκέν, υποστηρίζοντας ότι πήγαν μαζί στην Κύπρο και διενήργησαν έρευνες 3-4 ημερών για τις δραστηριότητες του ΡΚΚ.

“Διαπιστώσαμε ότι το ΡΚΚ πήγε τους τραυματίες στην Κύπρο. Αφού υποβάλλονταν σε θεραπεία στον ε/κ τομέα τους έστελναν στο στρατόπεδο του Λαυρίου, στην Ελλάδα. Αυτά εγώ τα κατέγραψα στην έκθεση και τα παρέδωσα στον διοικητή του σώματος Χασάν Κουντακτσί”, ισχυρίστηκε ο Κορκούτ Εκέν.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube