Weather Icon

Karamollaoğlu, Πρόεδρος Saadet Partisi: Η Τουρκία να στείλει στρατό στην Παλαιστίνη

Karamollaoğlu, Πρόεδρος Saadet Partisi: Η Τουρκία να στείλει στρατό στην Παλαιστίνη

Η απόγνωση της δημοσκοπικής κατάρρευσης και των κακών σχέσεων με τον αραβικό κόσμο, ωθεί τον Ερντογάν σε πλειοδοσία όσον αφορά το Παλαιστινιακό και τις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει στην Ιερουσαλήμ, συμπαρασέρνοντας και τα υπόλοιπα ακροδεξιά, εθνικιστικά και ισλαμιστικά κόμματα σε ένα παραλλήρημμα εναντίον του Ισραήλ. Η συνολική συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου στην Τουρκία, φέρνει στο προσκήνιο αυτό που υποστηρίξαμε σε πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο “Τουρκία, ένα παγκόσμιο πρόβλημα”.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του κόμματος Saadet Partisi*, Τεμέλ Καραμολάογλου, μετά από έκτακτη σύγκλιση του Προεδρικού Συμοβυλίου του κόμματός του, πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου και επέκρινε σφοδρά τις επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον του τζαμιού Al-Aqsa.

Ο Karamollaoğlu είπε τα εξής:

«Έχουμε δει με τις δεκάδες εμπειρίες μας μέχρι στιγμής ότι το Ισραήλ δεν καταλαβαίνει λόγια και λόγια. Το Ισραήλ επίσης δεν κατανοεί τα κηρύγματα που διαβάζονται στα τζαμιά τις Παρασκευές. Το Ισραήλ δεν καταλαβαίνει ούτε μαθαίνει από τις επικρίσεις, από συννεντεύξεις τύπου, από εκδηλώσεις και συνεδριάσεις που γίνοντια σε αίθουσες και από συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Η ιστορία είναι μάρτυρας, και σήμερα καταγράφεται και πάλι ότι το Ισραήλ κατανοεί μόνο τη δύναμη. Και είναι καιρός να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δύναμη. Πιστεύουμε ότι ήλθε η μέρα η δύναμη του Ισλάμ να πέσει σαν κεραυνός στο κεφάλι του Ισραήλ. Η ημέρα είναι η ημέρα να μιλήσουμε με το Ισραήλ σε μια γλώσσα που κατανοεί και από το υψηλότερο βήμα. Ως Τουρκία, είμαστε της άποψης ότι πρέπει να παρέχουμε τουλάχιστον την ίδια υποστήριξη στην Παλαιστίνη, όπως και η στρατιωτική υποστήριξη που παρείχαμε στο Αζερμπαϊτζάν. Τώρα, καλούμε την κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα σε αυτά τα θέματα.”

Ο Karamollaoğlu, ο οποίος ήταν αυτό που πρότεινε στον Πρόεδρο της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, Mustafa Şentop, να συγκαλέσει έκτακη συνεδρίαση της βουλής, με ημερήσια διάταξη «Ιερουσαλήμ και Masjid-i Aqsa», για δηλώσουν όλατα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη βουλή σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η Τουρκία βρίσκεται δίπλα στην Παλαιστίνη, είπε:

«Το Ισραήλ με την επίθεση και τη σφαγή του Mavi Marmara απέδειξε ότι δεν αναγνωρίζει δικαιώματα και νόμους. Εν τω μεταξύ, αυτό το ζήτημα προσπαθήθηκε να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη, αλλά τώρα προτείνουμε στην εξουσία να επανεκκινήσει την υπόθεση Mavi Marmara. Ως Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ο Βόλκαν Μπόζκιρ πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία και να διασφαλίσει ότι αυτό το πρόβλημα περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη αποτελεσματικά στον ΟΗΕ. Στην πραγματικότητα, απαιτείται μια νομική υποδομή για την αποστολή της Ειρηνευτικής Δύναμης και αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό. Η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στα κατεχόμενα εδάφη, η οποία ελήφθη τον Φεβρουάριο, είναι σημαντική και πιστεύουμε ότι το ΔΠΔ πρέπει να κινητοποιηθεί σε αυτό το σημείο και πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες για αυτό. “

Ο Karamollaoğlu, ο οποίος ήθελε τα κράτη μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας να θυμούνται ότι αυτός ο οργανισμός ιδρύθηκε από τον εμπρησμό του Masjid al-Aqsa το 1969 και για να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα πέρα ​​από τα λόγια, είπε:

“Όλες οι χώρες πρέπει να ανακαλέσουν τους πρέσβεις τους στο Ισραήλ. Όλες οι εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ θα πρέπει να ανασταλούν. Για να δείξουμε τι σημαίνει η Ιερουσαλήμ για τον ισλαμικό κόσμο πρέπει να δείξουμε μ’ αυτόν τον τρόπο την αποφασιστικότητά μας.”

Ο Karamollaoğlu δήλωσε ότι το Μπαγκλαντές, που ασκεί τη Προεδρία της Διάσκεψης των οκτώ πλουσιότερων μουσουλμανικών χωρών (D-8), θα πρέπει να συγκαλέσει αμέσως συνάντηση με την ημερήσια διάταξη το θέμα της Ιερουσαλήμ και του Masjid-i Aqsa και είπε:

«Όλες οι στρατιωτικές ή στρατηγικές εταιρικές σχέσεις με το Ισραήλ θα πρέπει να επανεξεταστούν και δεν πρέπει να γίνουν νέες συμφωνίες. Πρέπει να δηλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο ότι οι οδικοί χάρτες όπως η λεγόμενη «Συμφωνία του αιώνα», οι οποίοι καταρτίστηκαν κατά την εποχή του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και στόχευαν να διαγράψουν την Παλαιστίνη από τις δέλτους της ιστορίας,  δεν θα γίνουν ποτέ και σε καμία περίπτωση αποδεκτές”.

*Saadet Partisi: Κόμμα συνέχεια του κόμματος του Ερμπακάν

Πηγή: nupel.online

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube