Weather Icon

Ιρανός βουλευτής: Υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας

Ιρανός βουλευτής: Υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας

Ιρανός βουλευτής Mojtaba Zonnour: Οποιαδήποτε αλλαγή στα σύνορα της περιοχής είναι απαράδεκτη για εμάς, Υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας.

Ο ιρανός βουλευτής Mojtaba Zonnour μίλησε υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Αρμενίας και της διατήρησης των συνόρων μεταξύ του Ιράν και της Αρμενίας εν μέσω αύξησης των εντάσεων στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, αφού οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εισήλθαν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας σε τρεις περιοχές, αναφέρει το Σπούτνικ Ιράν.

«Η θέση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν είναι πολύ σαφής και αποφασιστική. Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή στα σύνορα της περιοχής. Εάν πρόκειται να καταληφθεί τμήμα του εδάφους της Αρμενίας και να αλλάξουν οι συνθήκες των συνόρων μας, δηλαδή έχουμε έναν νέο γείτονα, δεν είναι αποδεκτό για εμάς. Τα σύνορα του παρελθόντος πρέπει να προστατεύονται πλήρως και πρέπει να διατηρηθούν τα κοινά σύνορα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν με την Αρμενία », δήλωσε ο Zonnour, ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του Κοινοβουλίου.

Θεωρούσε επίσης ότι και οι δύο χώρες έχουν το δικαίωμα να διατηρήσουν την εδαφική τους ακεραιότητα και τόνισαν: «Υποστηρίζουμε τη θέση του Αζερμπαϊτζάν στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας αυτής της χώρας και τη θέση της Αρμενίας στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας, του εδάφους της και της γειτονίας με το Ιράν. Είμαστε γείτονες και των δύο χωρών και βάσει των συνθηκών που είχαμε στο παρελθόν, και οι δύο χώρες καθώς είναι γείτονές μας, και διατηρώντας αυτήν τη γειτονιά χωρίς να αποδεχόμαστε καμία αλλαγή στην περιοχή, υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα και των δύο χωρών. ”

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube