REAL TIME |

Weather Icon

Η Τουρκία συνεχίζει το “έργο” του ISIS εναντίον των Γεζιντί

Η Τουρκία συνεχίζει το “έργο” του ISIS εναντίον των Γεζιντί

Οι Γεζίντι στο Σενγκάλ διαμαρτύρονται για την επίθεση της κατοχικής Τουρκίας

Η αντίσταση των Κούρδων Ανταρτών του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, αγκαλιάστηκε από τον λαό του Σενγκάλ ο οποίος πραγματοποίησε πορεία για να διαμαρτυρηθεί την κατοχή του τουρκικού κράτους στην περιοχή.

Το Κέντρο Νεολαίας Borik διοργάνωσε χθες πορεία, υπό την ηγεσία της Ένωσης Νέων Γεζίντι (YCÊ) και της Ένωσης Γυναικών Γεζίντι (YJCÊ). Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην πορεία κατά την οποία διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις πρόσφατες επιθέσεις του τουρκικού καθεστώτος στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) και ενάντια στους διεθνείς οργανισμούς και φορείς που παραμένουν σιωπηλοί ενάντια στην τουρκική επίθεση. Το πλήθος τόνισε ότι οι αντάρτες του Κουρδικού Αγώνα Ελευθερίας αντιστέκονται για ολόκληρο το Κουρδιστάν.

Οι διαμαρτυρόμενοι έφεραν αφίσες του ηγέτη του Κουρδικού λαού, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, και φώναζαν συνθήματα υπέρ της ηρωικής αντίστασης των ανταρτών στην Μετίνα, το Αβασίν και το Ζαπ.

Πρόκειται για έναν πόλεμο που επιδιώκει την εξάλειψη των Κούρδων

Η πορεία κατέληξε μπροστά από τη Λαϊκή Συνέλευση της Ντάκα, όπου πραγματοποιήθηκε δήλωση εκ μέρους των YCÊ και YJCÊ. Η δήλωση χαιρέτισε την αντίσταση των ανταρτών λέγοντας ότι “Το τουρκικό κράτος έχει ξεκινήσει εκ νέου μια επίθεση εισβολής. Το τουρκικό καθεστώς επιδιώκει να διαπράξει γενοκτονία εναντίον των ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι, βάσει των ιδεών του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Ο κουρδικός λαός αγωνίζεται ενάντια στο πατριαρχικό σύστημα εδώ και χρόνια. Πρόκειται για έναν πόλεμο που επιδιώκει την εξάλειψη των Κούρδων. Ως νέοι και νέες γυναίκες Γεζίντι, θεωρούμε τις επιθέσεις εναντίον των ανταρτών ως επιθέσεις εναντίον μας, και δηλώνουμε έτοιμοι να πολεμήσουμε στο πλευρό των ανταρτών.”

Πηγή: Η Φωνή των Κούρδων

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube