Weather Icon
Ισραήλ , Συρία 5 Μαΐου 2021

Η Συρία απείλησε τη Dimona και το ”πράσινο” Ισραήλ ξεφόρτωσε σε μια αποθήκη πλαστικών υλικών… Γιατί χτύπησε τώρα το Ισραήλ…

Η Συρία απείλησε τη Dimona και το ”πράσινο” Ισραήλ ξεφόρτωσε σε μια αποθήκη πλαστικών υλικών… Γιατί χτύπησε τώρα το Ισραήλ…

Η Συρία απείλησε τη Dimona και το ”πράσινο” Ισραήλ ξεφόρτωσε σε μια αποθήκη πλαστικών υλικών…

Το Ισραήλ βομβάρδισε μέσα στη νύχτα κατά την προσφιλή τακτική του τη Συρία. Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε σήμερα μια ισραηλινή επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τα ΝΔ της Λαοδίκειας-Λατάκια κατά σημείων στην μεσογειακή ακτή της Συρίας και κατέρριψε έναν αριθμό από αυτούς.

Μια στρατιωτική πηγή δήλωσε στο SANA ότι το Ισραήλ επιτέλεσε στις 2.18h της 5/5/21 μια αεροπορική επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα να μαρτυρήσει ένας πολίτης και να τραυματιστούν 6 άλλοι εκ των οποίων 1 παιδί σύμφωνα με τον προκαταρκτικό απολογισμό αλλά να σημειωθούν και υλικές ζημιές κυρίως σε μια βιομηχανική εγκατάσταση παρασκευής πλαστικών υλών. Iσραηλινοί πύραυλοι έπληξαν την πόλη Al-Haffah, στα ΒΑ της Λαοδικείας και στο Masyaf, πόλη της Χάμα μόνιμο στόχο του Ισραήλ που βρίσκεται περίπου στη μέση μεταξύ Tartus και Hama.
.
Γιατί τώρα:
.
Η ισραηλινή επίθεση ήταν αναμενόμενη καθώς
.
-ο πρόεδρος Άσαντ χθες επισκέφθηκε την βιομηχανική ζώνη στην πόλη Hessya στη Homs και είχε συνάντηση με εργάτες. Κάθε φορά που ο Άσαντ περιηγείται τη συριακή επικράτεια το Ισραήλ προβαίνει σε αντίποινα…
.
-ο πρόεδρος Άσαντ θα είναι ένας από τους 3 υποψήφιους για το προεδρικό χρίσμα στις προεδρικές εκλογές που θα διενεργηθούν στις 26 Μάϊου και χθες ήταν η πρώτη του προεκλογική εκστρατεία καθώς το Ανώτερο Συνταγματικό Δικαστήριο της Συρίας ενέκρινε χθες την αίτηση του προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ. Η αυτοαποκαλούμενη ”συριακή αντιπολίτευση” που δεν έχει κανένα κοινοβουλευτικό στάτους καταγγέλλει όπως και οι πάτρωνές τους οι ΗΠΑ, εκλογές φάρσα αλλά μεγαλύτερη φάρσα από την υπόσταση αυτής της συριακής αντιπολίτευσης δεν υπάρχει όπως και από την γνωστή δημοκρατική ευαισθησία των ΗΠΑ .
.
-ως αντίποινα για το συριακό πύραυλο που απείλησε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Dimona στο Ισραήλ πριν μερικές μέρες.
.
Το Ισραήλ είθισται να χτυπάει συριακούς στόχους ανήμερα ή παραμονές του Ορθόδοξου Πάσχα που γιορτάζεται περίλαμπρα ως Λαμπρή πραγματική στη Συρία. Επειδή όμως το φετινό Ορθόδοξο Πάσχα στις 2 Μάϊου συνέπεσε να είναι Ημέρα πένθους στο Ισραήλ λόγω του θανατηφόρου δυστυχήματος με τους φονταμενταλιστές υπερ-ορθόδοξους στο όρος Μερόν το Ισραήλ μετέθεσε για 2 μέρες την πασχαλινή επιδρομή κατά Συρίας πλήττοντας σημειολογικά μια πόλη που έχει ελληνιστικό όνομα Λαοδίκη και είναι πρωτοχριστιανικό λίκνο με τεράστιο χριστιανικό βάρος και ιστορία.
.
-Το Ισραήλ σπάνια χτυπάει εκεί κάτω από τη μύτη των Ρώσων που εδρεύουν με βάσεις σε αυτή την περιοχή αλλά επειδή είναι λίκνο της οικογένειας Άσαντ είχε έναν παραπάνω λόγο να το κάνει.
.
-To Ισραήλ χτύπησε αποθήκη πλαστικών υλικών γιατί ο Άσαντ πήγε σε εργοστάσιο παραγωγής πλαστικών υλικών για να αντισταθεί στο πνεύμα του Νταβός κατά του πλαστικού για να σώσουν τον πλανήτη οι καταστροφείς του που για αυτό θέλουν ερημοποίηση αστικού περιβάλλοντος για λιγότερη μόλυνση κλπ στα πλαίσια της Μεγάλης Επαναφοράς…

Εικόνα

Είναι μια επίθεση Ασαντοκεντρική… κι όχι μόνο

dimpenews.com
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube