Weather Icon

Η ποινή του Ντεμιρτάς εγκρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας

Η ποινή του Ντεμιρτάς εγκρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας

Ο πρώην συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, καταδικάστηκε εκ νέου σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών, παρά του ότι έχει ήδη φυλακιστεί από το 2016.

Η ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών που επιβλήθηκε στον πρώην συμπρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 26 Απριλίου, όταν ξεκίνησε η πρώτη ακρόαση της υπόθεσης Κομπάνι.

Η πρώτη ακρόαση της υπόθεσης Κομπάνι ξεκίνησε στις 26 Απριλίου, στο πλαίσιο αγωγής που κατατέθηκε εναντίον 108 ατόμων. Στους κατηγορούμενος περιλαμβάνονται οι 28 πολιτικοί που συνελήφθησαν κατά τις διαμαρτυρίες του Κομπάνι, το 2014. Οι πρώην συμπροέδροι του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ, συγκαταλέγονται μεταξύ των συλληφθέντων κατηγορουμένων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube