Weather Icon
Ουκρανία , Τουρκία 4 Μαΐου 2021

Η Ουκρανία καλεί τους Τούρκους επενδυτές να συμμετάσχουν σε νέες προσφορές ιδιωτικοποίησης

Η Ουκρανία καλεί τους Τούρκους επενδυτές να συμμετάσχουν σε νέες προσφορές ιδιωτικοποίησης

Χωριανόπουλος Άγγελος

Η Ουκρανία ενθαρρύνει τους Τούρκους επενδυτές να συμμετάσχουν σε νέα έργα ιδιωτικοποίησης, καθώς το Κίεβο φαίνεται να μειώνει τις δικές του επενδύσεις στην οικονομία, ανέφερε τη Δευτέρα το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Σε συνέντευξή του στο Anadolu, ο επικεφαλής του Κρατικού Ταμείου Ιδιοκτησίας της Ουκρανίας, Dmytro Sennychenko, επεσήμανε την παρουσία Τούρκων επενδυτών σε ολόκληρη την Ουκρανία, αλλά είπε ότι ελπίζει πως θα συμμετάσχουν περισσότερα στο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων.

«Στην Ουκρανία σήμερα υπάρχουν περίπου 3.600 επιχειρήσεις για διάφορους σκοπούς, που κληρονομήθηκαν από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης», δήλωσε ο Sennichenko. «Συγκεκριμένα, πρόκειται για επιχειρήσεις στους τομείς της ακίνητης περιουσίας, της γεωργίας, της παραγωγής βιομηχανικού εξοπλισμού και άλλων.»

«Εκτός από ορισμένες στρατηγικά σημαντικές επιχειρήσεις, οι περισσότερες από αυτές υπόκεινται σε ιδιωτικοποίηση», δήλωσες. Η Ουκρανία και η Τουρκία έχουν δεσμευτεί τα τελευταία χρόνια να αυξήσουν τον όγκο των συναλλαγών και των επενδύσεών τους. Οι εταιρείες στις χώρες συνεργάζονται ήδη σε κοινά αμυντικά έργα, αλλά ο Sennychenko κοιτάζει ένα ευρύτερο πεδίο τομέων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ουκρανός ομόλογός του Volodomyr Zelensky συναντήθηκαν τον περασμένο μήνα στην Κωνσταντινούπολη όταν δημοσίευσαν μια λίστα στόχων για τις διμερείς σχέσεις. Ένα από αυτά ήταν η αύξηση του τρέχοντος εμπορίου στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια και η οριστικοποίηση μιας συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών που επιδιώκει εδώ και χρόνια.

Με πληροφορίες από southfront, ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube