REAL TIME |

Weather Icon

Η Χεζμπολάχ χαιρέτισε την «ιστορική νίκη» των Παλαιστινίων μετά την κήρυξη εκεχειρίας

Η Χεζμπολάχ χαιρέτισε την «ιστορική νίκη» των Παλαιστινίων μετά την κήρυξη εκεχειρίας

Το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ χαιρέτισε σήμερα «μια ιστορική νίκη» των παλαιστινιακών κινημάτων στη Γάζα αφού τέθηκε σε ισχύ εκεχειρία με το Ισραήλ έπειτα από 11 ημέρες εχθροπραξιών.

Σύμμαχος του Ιράν και εχθρός του Ισραήλ εναντίον του οποίου έχει πολεμήσει πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες, η Χεζμπολάχ στηρίζει παραδοσιακά το ισλαμιστικό, παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Χεζμπολάχ συγχαίρει τον ηρωικό, παλαιστινιακό λαό και τη θαρραλέα αντίστασή του για την ιστορική του νίκη ενάντια στον σιωνιστή εχθρό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το σιιτικό ένοπλο κίνημα, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πολιτική του Λιβάνου αλλά θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Η Χεζμπολάχ «χαιρετίζει κυρίως όσους αντιστάθηκαν, τους μάρτυρες, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους», όπως «και τη διοίκηση των ομάδων της παλαιστινιακής αντίστασης που στάθηκαν στο ύψος της μάχης».

Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 02:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας έπειτα από 11 ημέρες ισραηλινών βομβαρδισμών εναντίον της Γάζας και την εκτόξευση περισσότερων από 4.000 ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του εβραϊκού κράτους, το 90% των οποίων αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα.

Από τις ισραηλινές επιδρομές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 232 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 65 παιδιά, σύμφωνα με τις αρχές της Γάζας. Στο Ισραήλ 12 άνθρωποι –ανάμεσά τους ένα παιδί, μια έφηβος και ένας στρατιώτης– σκοτώθηκαν από τις παλαιστινιακές ρουκέτες.

Πηγές: AFP, ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube