Weather Icon
Συρία 26 Μαΐου 2021

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Ροζάβα κλείνει τα σύνορα με περιοχές που ελέγχει η Δαμασκός

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Ροζάβα κλείνει τα σύνορα με περιοχές που ελέγχει η Δαμασκός

Μάιος 25, 2021. 
.
Ενόψει των προεδρικών εκλογών την Τετάρτη στη Συρία, η Λαϊκή Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας, η οποία κυβερνά το βόρειο τμήμα της χώρας, έκλεισε τη μετάβαση με περιοχές που ελέγχονται από τη Δαμασκό.
.
Συγκεκριμένα, η Αυτόνομη Διοίκηση της Ροζάβα, ανακοίνωσε  ότι όλες οι διασταυρώσεις μεταξύ της Ροζάβα και των περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Δαμασκού έχουν κλείσει μέχρι νεωτέρας. 
.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση ελήφθη πριν από τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Συρία την Τετάρτη (26 Μαΐου).
.
Σύμφωνα με τη γραπτή ανοίνωση της αυτόνομης διοίκησης, όπως σημειώνει η τουρκική «Duvar»,  η διέλευση των συνόρων θα διακοπεί από τις 19.00 σήμερα (χθες). Αναφέρεται ότι η απόφαση θα ισχύει μέχρι την έκδοση νέου διατάγματος.
.
Επισημαίνεται ότι η Συριακή Δημοκρατική Συνέλευση (SDM), το πολιτικό σκέλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), αποφάσισε να μποϊκοτάρει τις προεδρικές εκλογές. 

The Hellenic Information Team   © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα εκλογικά κέντρα ανοίγουν στις ελεγχόμενες από τη Δαμασκό περιοχές

Οι εκλογές διεξάγονται σήμερα σε περιοχές υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Δαμασκού, όπου ο Μπασάρ αλ-Άσαντ θέλει να επαναβεβαιώσει την εξουσία του και να γίνει πρόεδρος για τέταρτη φορά.

Η Δαμασκός υποστηρίζει ότι οι εκλογές δείχνουν ότι η Συρία λειτουργεί κανονικά. Ωστόσο, η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας αρνήθηκε να συμμετάσχει στις εκλογές. Η διεθνής κοινότητα είπε ότι ο σκοπός των εκλογών είναι να επιβεβαιώσει τον κανόνα του Μπασάρ αλ Άσαντ.
.
Οι Υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να απορρίψει τις εκλογές. Η δήλωση ανέφερε: “Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να απορρίψει σθεναρά την απόπειρα αναγνώρισης νομιμότητας από τον Σύρο πρόεδρο χωρίς να σταματήσει τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή να συμμετάσχει με ουσιαστικό τρόπο στην πολιτική διαδικασία που διευκόλυνε ο ΟΗΕ για τον τερματισμό της σύγκρουσης”, λέει η δήλωση.
.
Οι δυτικοί υπουργοί σημείωσαν ότι αυτές οι εκλογές δεν είναι «ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες»
.
Το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD) δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές της Συρίας που έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου.
.
Η MSD είπε: «Το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας έχει επανειλημμένα ανακοινώσει ότι δεν ασχολείται με εκλογές που δεν επιτυγχάνουν τους στόχους των Σύρων για τη ζωή τους, τα δικαιώματα και την πολιτική τους παρουσία, και δεν θα διευκολύνει οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία που παραβιάζει. την έννοια του ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών 2254. “
.
Η δήλωση πρόσθεσε: «Εμείς ως μέλη του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου επιβεβαιώνουμε ότι δεν θα είμαστε μέρος της διαδικασίας των προεδρικών εκλογών και δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτήν, και η θέση μας είναι σταθερή ότι δεν θα υπάρξουν εκλογές πριν από την πολιτική λύση σύμφωνα με διεθνείς αποφάσεις, την απελευθέρωση των κρατουμένων, την επιστροφή των εκτοπισμένων και τη δημιουργία νέων θεμελίων για μια πολιτική πορεία ενάντια στην τυραννία και τον έλεγχο των πολιτικών δυνάμεων που συγκεντρώθηκαν ταυτόχρονα. των συριακών συνιστωσών εξίσου, χωρίς διάκριση ή αποκλεισμό. “
.
ANF

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube