Weather Icon
Ισραήλ , ΟΗΕ , Τουρκία 21 Μαΐου 2021

H Toυρκία προτρέπει τον ΟΗΕ να τιμωρήσει σκληρά το Ισραήλ

H Toυρκία προτρέπει τον ΟΗΕ να τιμωρήσει σκληρά το Ισραήλ

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu επισήμανε ότι το Ισραήλ είναι ο μόνος υπεύθυνος για τη σύγκρουση στην Ιερουσαλήμ, την Δυτική Όχθη και την Γάζα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του Ηνωμένου Βασιλείου την Πέμπτη. «Η επανάληψη τέτοιων τραγωδιών είναι αναπόφευκτη εφόσον το Ισραήλ θεωρείται ότι ευθύνεται για τα εγκλήματά του και η πίστη του στην ατιμωρησία έχει τελειώσει», δήλωσε ο Çavuşoğlu.

Τουλάχιστον 232 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 65 παιδιών, σκοτώθηκαν σε 11 ημέρες βίαιων συγκρούσεων. Από την πλευρά του Ισραήλ, 12 άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, σκοτώθηκαν λόγω πυραύλων.

«Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε φρικαλεότητες, γιατί η σιωπή απέναντι στην αδικία ισοδυναμεί με συμμετοχή στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν. Αυτός που παραμένει σιωπηλός ενάντια στην αδικία είναι κακός», δήλωσε ο Çavuşoğlu, επικαλούμενος ένα Χαντίθ.

Την ίδια ημέρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προέτρεψε το Ισραήλ να επιτρέψει την ταχεία και απρόσκοπτη πρόσβαση στη βοήθεια και είπε στη Γενική Συνέλευση ότι θα ξεκινήσει μια πλήρη ανθρωπιστική έκκληση για χρηματοδότηση το συντομότερο δυνατό.

«Εάν υπάρχει μια κόλαση στη γη, είναι η ζωή των παιδιών στη Γάζα σήμερα», ανέφερε το Reuters.

«Οι εχθροπραξίες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ζωτικές μη στρατιωτικές υποδομές στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων δρόμων και ηλεκτρικών γραμμών, συμβάλλοντας σε μια ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι διαβάσεις στη Γάζα έχουν κλείσει και οι ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος επηρεάζουν την παροχή νερού », πρόσθεσε ο Guterres.

Με πληροφορίες από ahvalnews, israelradar

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube