Weather Icon
Εγκληματικότητα 13 Μαΐου 2021

Γλυκά Νερά: Η ΕΛ.ΑΣ. σκιαγράφησε το προφίλ των δραστών – Ποιες οι 3 ύποπτες ληστείες

Γλυκά Νερά: Η ΕΛ.ΑΣ. σκιαγράφησε το προφίλ των δραστών – Ποιες οι 3 ύποπτες ληστείες

λυκά Νερά: Το προφίλ των δραστών της στυγερής δολοφονίας φαίνεται πως έχουν καταφέρει να σκιαγραφήσουν οι αρχές, με τη βοήθεια του 33χρονου συζύγου της 20χρονης Καρολάιν, όπως ανάφερε στο δελτίο ειδήσεων ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, ο ένας εκ των δραστών, ο «κοντός», είναι εκείνος που έδεσε και έπνιξε την άτυχη 20χρονη. Ο δράστης υπολογίζεται ότι έχει περίπου 1,70 ύψος και είναι ευτραφής. Επίσης, φορούσε μια μπαλακλάβα στο πρόσωπο.

Οι άλλοι δύο δράστες είναι εκείνοι που ακινητοποίησαν και έδεσαν τον σύζυγο, οι οποίοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο 33χρονος, ήταν ψηλοί, αδύνατοι, μαυροντυμένοι άντρες. Ο ένας κρατούσε ένα ασημένιο περίστροφο, ενώ ο δεύτερος ένα μαύρο πιστόλι.

Οι αρχές, από τη λίστα που εξέταζαν, έχουν στρέψει τις έρευνές τους, κυρίως, σε 3 ύποπτες ληστείες σε Κορωπί, Αρτέμιδα και Αγία Παρασκευή. Οι ληστείες αυτές έγιναν με τον ίδιο τρόπο εισβολής και ήταν κυρίως σε σπίτια όπου έμεναν ηλικιωμένοι.

Επίσης στο υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού έχουν στρέψει την προσοχή τους οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος.

Όπως μετέδωσε το MEGA η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. επεκτείνεται και στις κάμερες εξετάζοντας προσεκτικά τις εξόδους προς τα δυτικά προάστια. Όπως σημειώθηκε, γίνεται έρευνα για το αν το συγκεκριμένο έγκλημα σχετίζεται με τις ληστείες που έχουν γίνει σε περιοχές όπως τα Γλυκά Νερά, η Παλλήνη, η Αγία Παρασκευή αλλά και στα νότια προάστια. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες ξεκινούν τα μεσάνυχτα από τα δυτικά προάστια ώστε μέσω Αττικής Οδού να φτάσουν στον στόχο τους.

Παράλληλα πιθανολογείται -όπως μεταδόθηκε στο ρεπορτάζ- πως το γεγονός πως έδεσαν ασφυκτικά τον 32χρονο πιλότο τους βοήθησε ώστε να κερδίσουν χρόνο καθώς έτσι θα μπορούσαν να διαφύγουν πιο εύκολα χωρίς να τους εμποδίσει κάποιος. Άλλωστε η ληστεία ολοκληρώθηκε γύρω στις 5πμ και η αστυνομία κλήθηκε μία ώρα αργότερα, στις 6πμ.

Στο μεταξύ, παραγγελία για την εξάντληση κάθε δικονομικής δυνατότητας κατά την προανάκριση ώστε να φτάσουμε σε άμεση εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 20χρονη Καρολάιν, έστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ο επικεφαλής της Εισαγγελίας του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας ζητά από τους συναδέλφους του να συμβάλλουν, “κατά το μείζον” στην προανάκριση για τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων, ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι “η τήρηση της νομιμότητας, η προστασία του πολίτη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία συνιστούν σταθερή αποστολή και υποχρέωση της Εισαγγελίας”.

Στο έγγραφο της παραγγελίας του, υπογραμμίζει ότι «η Ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την με πρωτοφανή σκληρότητα στυγερή ανθρωποκτονία που δράστες, χωρίς καμία ηθική αναστολή, διέπραξαν στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 σε βάρος εικοσάχρονης μητέρας, αφού προηγουμένως με άσκηση βίας υπέρμετρης ακινητοποίησαν το σύζυγό της και τον περιήγαγαν σε κατάσταση αναισθησίας, ανήμπορο έτσι να αντιδράσει, μπροστά στα έντρομα και αθώα μάτια του ηλικίας ένδεκα μηνών τέκνου τους, με κίνητρο τη ληστεία».

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube