Weather Icon
Τουρκία 8 Μαΐου 2021

Για παράνομο εμπόριο ναρκωτικών στην Κολομβία κατηγορούνται Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι

Για παράνομο εμπόριο ναρκωτικών στην Κολομβία κατηγορούνται Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι

Χωριανόπουλος Άγγελος

Οι αρχές του Παναμά έχουν καταλάβει ένα εμπορευματοκιβώτιο που κρύβει 616 πακέτα κοκαΐνης στο δρόμο τους από τον Ισημερινό σε ένα λιμάνι στη νότια επαρχία Mersin της Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Αεροναυτικής Υπηρεσίας της χώρας της Κεντρικής Αμερικής (SENAN) την Πέμπτη. Η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη στο εσωτερικό μπανανών, σύμφωνα με τον SENAN.

Το παράνομο φορτίο ανακαλύφθηκε την Τετάρτη το βράδυ, ανέφερε ο Επίτροπος SENAN Edson Castillo στο ισπανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο EFE, ως αποτέλεσμα της «παρακολούθησης και των πληροφοριών». Τα πακέτα κοκαΐνης τοποθετήθηκαν ξεχωριστά, «σωστά συσκευασμένα μέσα σε κιβώτια μπανανών», δήλωσε στον EFE εισαγγελέας για τα ναρκωτικά Ricardo de la Torre.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, οι αρχές της Κολομβίας είχαν καταλάβει 4,9 τόνους κοκαΐνης στο λιμάνι Buenaventura, που προορίζονται για την Τουρκία ξανά. Τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν στην αστυνομική επιχείρηση αξίζουν περίπου 265 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Κολομβίας Carlos Holmes Trujillo.

Το αφεντικό της τουρκικής μαφίας Σεντάτ Εργ, ο οποίος έφυγε από τη χώρα πέρυσι για να αποφύγει τη σύλληψη, υπαινίχθηκε ότι ο πρώην υπουργός Μεχμέτ Άαρ συμμετείχε στην εμπορία παράνομων ουσιών στην Κολομβία.

Πιστεύεται ότι το εμπόριο τέτοιων ουσιών διευθύνεται από τον γαμπρό του Ερντογάν και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ και τον αδελφό του Serhat Albayrak, ο οποίος είναι επικεφαλής του Turkuvaz Media Group, ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους μέσων ενημέρωσης στη χώρα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube