Weather Icon

Γενί Σαφάκ: Το Ισραήλ κάνει εθνοκάθαρση – Βλέψεις της Τουρκίας για την Παλαιστίνη

Γενί Σαφάκ: Το Ισραήλ κάνει εθνοκάθαρση – Βλέψεις της Τουρκίας για την Παλαιστίνη

Τις βλέψεις της Τουρκίας για την Παλαιστίνη εκφράζει η Γενί Σαφάκ στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο “Μοντέλο Λιβύης στην Παλαιστίνη”.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο skai.gr, η Τουρκία παρουσίασε νέο χάρτη που την ενώνει με τη Λιβύη και έχει βλέψεις να κάνει το ίδιο και με την Παλαιστίνη.

“Η υπογραφή συμφωνίας ΑΟΖ Τουρκιάς-Λιβύης μπορεί να αλλάξει ισορροπίες”, αναφέρει η εφημερίδα.

Επίσης, ο απόστρατος ναύαρχος Γιαϊτζί προτείνει άμεση υπογραφή συμφωνίας με την Παλαιστίνη.

Στο μεταξύ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ρίχνει λάδι στη φωτιά λέγοντας πως “το Ισραήλ κάνει εθνοκάθαρση”.

Δήλωσε, επίσης, ότι η Τουρκία θέλει να ηγηθεί στον Ισλαμικό κόσμο.

“Ήρθε η στιγμή να δείξουμε την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας. Η παγκόσμια κοινότητα των Μουσουλμάνων περιμένει από εμάς να ηγηθούμε. Η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει οποιοδήποτε βήμα. Δεν πρέπει να κάνουμε μόνο δηλώσεις”.

Υπενθυμίζεται επίσης πως χθες ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) πως “είναι ώρα να δείξουμε ενότητα και αποφασιστικότητα στην Παλαιστίνη και η Τουρκία είναι έτοιμη να προβεί σε όλα τα απαραίτητα βήματα”.

Ακόμη, ο Τσαβούσογλου απείλησε το Ισραήλ με ποινικές κυρώσεις. Όπως ανέφερε οι Ισραηλινοί πολιτικοί και στρατιωτικοί που θα βρεθούν ένοχοι παραβίασης των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων θα πρέπει να βρεθούν υπόλογοι στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν κατηγορεί την Ελλάδα για την καταπιεστική πολιτική στη μειονότητα.

“Η μειονότητα είναι “τουρκική” και έχει αυτονομία για την εκπαίδευση και τη θρησκεία”, είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση:

“Δεν θα επιτρέψουμε, με κανέναν τρόπο, τη διάβρωση των δικαιωμάτων που παραχωρήθηκαν στην “τουρκική” μειονότητα της Δυτικής Θράκης με τη Συμφωνία της Λωζάνης. Η άρνηση του ελληνικού κράτους ότι η μειονότητα είναι “τουρκική”, δεν εξαλείφει την “τουρκική ταυτότητα” των ομογενών μας”. Ενώ το καθεστώς της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και η αυτονομία της ως προς την εκπαίδευση και τη θρησκεία καθορίζονται από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης και διασφαλίζονται από το διεθνές δίκαιο, η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τους “εκλεγμένους” θρησκευτικούς ηγέτες της μειονότητας”.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube