fbpx
Weather Icon

«ΦΛΟΓΙΣΜΕΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ», το νέο βιβλίο της συγγραφέως Βούλας Ηλιάδου

«ΦΛΟΓΙΣΜΕΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ», το νέο βιβλίο της συγγραφέως Βούλας Ηλιάδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μάιος 2021

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΗΛΙΑΔΟΥ

«ΦΛΟΓΙΣΜΕΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ»

Η ιστορία του Βασίλη Βασιλειάδη (γιου του Χιώτη εφοπλιστή Μιχάλη Βασιλειάδη) είναι η ιστορία της άδικης μοίρας ενός ήρωα. Ενός άγνωστου στην Ελλάδα ήρωα της RAF και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που στη σύντομη διαδρομή της ζωής του πρόλαβε να αναδείξει –πέρα από την ευγένεια της ψυχής και την ευαισθησία του– τη λαχτάρα του για την κατάκτηση των αιθέρων.

Μια λαχτάρα που μετουσιώθηκε σε πάθος για ελευθερία και ανεξαρτησία πέρα και πάνω από τον φόβο του θανάτου, στον χορό του οποίου συμμετείχαν υποδειγματικά απέναντι στον φιλοναζιστικό Άξονα του Χίτλερ η Ελλάδα του «ΟΧΙ» και οι Συμμαχικές δυνάμεις εκείνης της εποχής.

Στο γοργοκύλισμα του χρόνου τα γεγονότα εκτυλίσσονται κινηματογραφικά μέσα από τη δραματική πορεία της Ελλάδας, της Ευρώπης και του Βασίλη Βασιλειάδη, όπως τα κατέγραψε ο φακός της ιστορίας και της ηρωικής πτήσης ζωής του Έλληνα άσσου της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας…

 Τίτλος: «Φλογισμένος ουρανός»

Συγγραφέας: Βούλα Ηλιάδου

Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

Φιλελλήνων 14, 10557 Αθήνα

Τ 2103316036, Φ 2103250421

[email protected]

www.infognomon.gr

Σελ.: 657

Κατηγορία: Ιστορικό μυθιστόρημα

Μέγεθος: 14 Χ 21

ISBN: 978-618-5219-99-4

Κωδ.: 86979ΙΣ32

Τιμή: 22 €

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Βούλα Ηλιάδου γεννήθηκε στο Κιλκίς και έζησε τα πρώτα της χρόνια στο χωριό Αντώνιος Καμπάνης, όπου υπηρετούσαν ως δάσκαλοι οι γονείς της. Μετά τη μετάθεση και μόνιμη εγκατάστασή τους στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές και φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ [τμήμα Βυζαντινών & Νεοελληνικών Σπουδών (ΒΝΕΣ)] με πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους Γ. Σαββίδη, Δ. Μαρωνίτη, Μαν. Ανδρόνικο, Ιω. Καραγιαννόπουλο και Απ. Σαχίνη. Το 1982, διορίστηκε στη Μέση Εκπαίδευση. Εργάστηκε οκτώ χρόνια ως καθηγήτρια σε σχολεία της συμπρωτεύουσας. Το 1990, μετατέθηκε στην Αθήνα, όπου υπηρέτησε σε Λύκεια κυρίως της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συγγράφοντας, παράλληλα, μικρά και μεγάλα αφηγήματα – ενασχόληση που τη συντρόφευε από τα μαθητικά και φοιτητικά της χρόνια.

Το 1997, γνωρίστηκε με τον Αντώνη Σαμαράκη, η προτροπή του οποίου την ώθησε να εκδώσει αργότερα αυτά που έγραφε. Η είσοδός της στην πεζογραφία έγινε το 2006, με το Βαθύ κόκκινο σε γαλάζιο φόντο (εκδ. Μ. Σιδέρης). Ακολούθησαν το Μην ξεχάσεις τη φωνή μου (2007) και η συλλογή για παιδιά (με αλληγορικές ιστορίες και παραμύθια) Κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό (2008). Το 2009, κυκλοφόρησε το πρώτο ιστορικό μυθιστόρημά της Ματωμένη πορφύρα (εκδ. Γκοβόστης) και, πέντε χρόνια αργότερα, το 2013, το δεύτερο ιστορικό Καλπάζοντας στον άνεμο (εκδ. Λιβάνης), ενώ είναι υπό έκδοση, μέσα στο 2021, το μυθιστορήμά της Ο πλανήτης των ψυχών.

Από το 2018 και εντεύθεν αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό Τύπο με το φιλολογικό ψευδώνυμο «Κρινιώ Καλογερίδου» (όνομα μιας εκ των ηρωίδων της).

σχετικά άρθρα