Weather Icon
Ισραήλ , Τουρκία 9 Μαΐου 2021

Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι κράτος «στυγνής τρομοκρατίας»

Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι κράτος «στυγνής τρομοκρατίας»

Επίθεση στο Ισραήλ έκανε χθες το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τα επεισόδια στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ και τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων.

«Το Ισραήλ, κράτος στυγνής τρομοκρατίας, επιτίθεται με άγριο και ανήθικο τρόπο στους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ που δεν έχουν άλλη ανησυχία από το να προστατεύσουν τα σπίτια τους και τη χιλιετή χώρα τους όπως και τις ιερές αξίες τους», είπε ο Ερντογάν.

Χαρακτηρίζοντας τα βίαια επεισόδια ως επίθεση εναντίον «όλων των μουσουλμάνων», ο Ερντογάν δηλώνει ότι «η προστασία της τιμής της Ιερουσαλήμ είναι καθήκον κάθε μουσουλμάνου».

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε επίσης «όλες τις χώρες, πρωτίστως τις μουσουλμανικές χώρες να αναλάβουν δράση κατά των επιθέσεων του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων» αλλά και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να «σταματήσει αυτή τη δίωξη».

Λίγο πριν από την ομιλία του, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Twitter καταδικάζοντας τα βίαια επεισόδια στην Ιερουσαλήμ, γραμμένο στα τουρκικά, τ΄αγγλικά, τα αραβικά και τα εβραϊκά.

pontosnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube