Weather Icon
Γερμανία , Τουρκία 5 Μαΐου 2021

Επίσκεψη Τσαβούσογλου στο Βερολίνο για συνάντηση με Μάας

Επίσκεψη Τσαβούσογλου στο Βερολίνο για συνάντηση με Μάας

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Μάας – Τσαβούσογλου την Πέμπτη στο Βερολίνο

«Όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και των διεθνών ζητημάτων» θα συζητηθεί κατά την αυριανή συνάντηση του Γερμανού ΥΠΕΞ με τον Τούρκο ομόλογό του

«Όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και των διεθνών ζητημάτων» θα συζητηθεί κατά την αυριανή συνάντηση που θα έχει στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Ο κ. Τσαβούσογλου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας και χαιρόμαστε που έρχεται», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Αντεμπαρ, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή (διαδικτυακή) συνέντευξη Τύπου.

Εν τω μεταξύ, «διερευνητικές συνομιλίες» πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη στο Κάιρο αντιπροσωπείες της Αιγύπτου και της Τουρκίας, επιχειρώντας να θέσουν τέλος σε μια «ψυχρή» περίοδο μεταξύ τους, τα τελευταία οκτώ χρόνια.  

Οι επαφές θα επικεντρωθούν, όπως τονίζεται, «στα απαραίτητα βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων, εντός και του περιφερειακού πλαισίου». 

Την Αγκυρα αναμένεται να εκπροσωπήσει στο Κάιρο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ. 

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube