Weather Icon

Ένας νέος 22 χρονών, έκανε ένα θαύμα – Ανέστησε τους γενοκτονημένους χριστιανούς της Μικράς Ασίας (βίντεο)

Ένας νέος 22 χρονών, έκανε ένα θαύμα – Ανέστησε τους γενοκτονημένους χριστιανούς της Μικράς Ασίας (βίντεο)

Η ελπίδα στο βίντεο και το πρόσωπο ενός νέου καλλιτέχνη

Ο Βασίλης Πετρόπουλος, ένας νέος χορευτής, με απέραντους ορίζοντες, ανήμερα της 102ης μαύρης επετείου της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δημοσίευσε ένα βίντεο με πρωταγωνιστή την ίδια την Ιστορία.

Συγκέντρωσε μουσικές και χορούς όλων των χριστιανικών λαών της Μιράς Ασίας και δημιούργησε ένα βίντεο, ανασταίνοντας αυτό που σκότωσαν οι νεότουρκοι και οι κεμαλιστές, για να “εκκαθαρίσουν τα ζιζάνια από την Ανατολία”, όπως δηλωμένα θεωρούσαν τους χριστιανικούς λαούς, οι οποίοι, σημειωτέον, προϋπήρχαν στα χώματα εκείνα χιλιετίες πριν τα καταλάβουν με τη βία οι τουρκομάνοι.

Το έργο του Βασίλη Πετρόπουλου θεωρώ ότι είναι τεράστιο και αναλογίζομαι τι κοσμογονία θα είχαμε αν το κράτος αλλά και οι άνθρωποι των τεχνών και του πολιτισμού τιμούσαν με τον ίδιο τρόπο αυτόν τον αμύθητο θησαυρό, που είναι οι πολιτισμοί της Μικράς Ασίας.

Ο Θεός να σε έχει καλά Βασίλη Πετρόπουλε και εύχομαι και ελπίζω το θαύμα που επιτέλεσες να βρει μιμητές.

Σ.Κ.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube