Weather Icon
Πολιτισμός 2 Μαΐου 2021

Ελληνικό: Αναρχικοί πέταξαν μολότοφ στον Ποντιακό Σύλλογο – Κατέστρεψαν αρχειακό υλικό και στολές

Ελληνικό: Αναρχικοί πέταξαν μολότοφ στον Ποντιακό Σύλλογο – Κατέστρεψαν αρχειακό υλικό και στολές

Βεγγαλικά και μολότοφ το βράδυ της Ανάστασης κινητοποίησαν την Πυροσβεστική που έτρεχε να σβήσει τις φωτιές που άναψαν σε αρκετά μέρη της Αθήνας τόσο από τα βεγγαλικά όσο και από τις μολότοφ που πέταγαν ανεγκέφαλοι νεαροί.

Έτσι μαζί με τις καμπάνες και το Χριστός Ανέστης ακούγονταν και οι σειρήνες της πυροσβεστικής.

Όμως στο Ελληνικό βρήκαν την ευκαιρία απ’ ότι φαίνεται αναρχικά στοιχεία να προξενήσουν εκταταμένες ζημιές. Όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σαραφίδης, “αναρχικά άτομα στο δήθεν έθιμο της Ανάστασης με τα βεγγαλικά κατέστρεψαν την πλατεία των Ποντίων”.

Όμως δεν αρκέστηκαν σ’ αυτό αλλά αφού έσπασαν τζάμι στα γραφεία του ποντιακού συλλόγου, πέταξαν εύφλεκτο υλικό προκαλώντας την καταστροφή αρχειακού υλικού και παραδοσιακών στολών.
“Αμαύρωσαν το Χριστός Ανέστη” είπε ο Γιώργος Σαραφίδης εκδηλώνοντας τον αποτροπιασμό του.

To γεγονός κατήγγειλε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος δηλώνοντας πως αυτές είναι πάγιες πρακτικές μιας ομάδας που μάλιστα δεν δίστασε να τον απειλήσει πριν από λίγο καιρό.

“Αυτά τα άτομα είναι οι ίδιοι που βανδαλίζουν μια πόλη συνεχώς. Με απείλησαν πρόσφατα και όμως στο δημοτικό συμβούλιο η αντιπολίτευση αρνήθηκε να τους καταδικάσει. Κάποιοι τους χαϊδεύουν αλλά εμείς θα είμαστε πάντα απέναντι τους” δήλωσε.

ΠΗΓΗ: vimaonline.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube