REAL TIME |

Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 21 Μαΐου 2021

Εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς: Ξεκινάει στις 02:00 τα ξημερώματα

Εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς: Ξεκινάει στις 02:00 τα ξημερώματα
Η στρατιωτική κλιμάκωση των τελευταίων ημερών ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη έχει στερήσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.
Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε την ανακωχή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα και με δημοσιεύματα των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.
Το δίκτυο «Channel 12» μετέδωσε ότι η εκεχειρία θα ξεκινήσει στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής με βάση την τοπική ώρα. Την ίδια στιγμή αξιωματούχος της Χαμάς επιβεβαίωσε πριν λίγο την κοινή κατάπαυση του πυρός και την έναρξή της την προαναφερθείσα ώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό λίγο πριν τις 23:00 τοπική ώρα ήχησαν οι σειρήνες αεράμυνας στο νότιο Ισραήλ. Μάλιστα, κάτοικοι του Ισραήλ που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα καλούνται να παραμείνουν σε καταφύγια μέχρι νεότερη ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο η εκεχειρία δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ.
Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας συγκλήθηκε νωρίτερα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, και σύμφωνα με τις πληροφορίες έληξε μετά από τρεις ώρες.

Βρετανία Παλαιστίνη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.05.2021

Βρετανία: Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης μπλόκαραν εργοστάσιο που προμηθεύει με όπλα το Ισραήλ
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης δήλωσε ότι θα καλωσόριζε μια ενδεχόμενη εκεχειρία με το Ισραήλ. Ωστόσο, όπως τόνισε η κατάπαυση του πυρός δεν είναι αρκετή καθώς το θέμα «κλειδί» είναι το καθεστώς της Ιερουσαλήμ.
Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος σχολίασε ως «ενθαρρυντικές» τις αναφορές για επικείμενη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.
Τονίστηκε επίσης ότι ο Λευκός Οίκος πιστεύει πως το Ισραήλ βρίσκεται σε θέση να θέσει ένα τέρμα στις εχθροπραξίες. Ανέφερε επίσης ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε τέσσερις συζητήσεις με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια των οποίων, του ζήτησε να «αρχίσει να εξασθενεί» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Χαμάς, στη Γάζα.
Χθες, κορυφαίος αξιωματούχος της Χαμάς, δήλωσε πως αναμένει ότι το Ισραήλ και οι μαχητές της Γάζας θα συμφωνήσουν σε ανακωχή «μέσα σε μία – δύο ημέρες» η οποία θα θέσει τέλος στην πολεμική σύρραξη του τελευταίου δεκαημέρου.
.
Ωστόσο, επίσης την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε εμφανιστεί αποφασισμένος «να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, μέχρι να επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια στους πολίτες του Ισραήλ».
Υπενθυμίζεται ότι η στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη έχει στερήσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους ιδιαίτερα στη Γάζα, με πολλά παιδιά να είναι ανάμεσα στους νεκρούς των τελευταίων ημερών..

sputnik
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube