Weather Icon

Διοίκηση ΟΑΣΘ προς συνδικαλιστές: Φέρτε πίσω τις παράνομες αμοιβές

Διοίκηση ΟΑΣΘ  προς συνδικαλιστές: Φέρτε πίσω τις παράνομες αμοιβές

Διαδικασία για την επιστροφή μέρους των αμοιβών τις οποίες εισέπραξαν συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ τα τελευταία περίπου τρία χρόνια, κίνησε η διοίκηση του Οργανισμού.

Το τελευταίο εκκαθαριστικό μισθοδοσίας το οποίο πήραν στα χέρια τους οι εν λόγω συνδικαλιστές τούς επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη. Συγκεκριμένα, υπήρχε σε αυτό αναφορά για παρακράτηση μέρους της μισθοδοσίας έναντι οφειλής για αχρεωστήτως καταβληθείσες αμοιβές. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του σωματείου Κώστα Αγγελούδη οι παρακρατήσεις έγιναν σε μερικές δεκάδες εργαζόμενους οι οποίοι είχαν διατελέσει μέλη της διοίκησης του σωματείου και είχαν λάβει συνδικαλιστική άδεια.

Όπως εξηγεί στην Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας «εμείς ως διοίκηση είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε πίσω αυτά τα χρήματα καθώς, από τον έλεγχο ο οποίος γίνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διαπιστώθηκε ότι είχαν καταβληθεί παρανόμως». Σύμφωνα με τον κ. Σκόδρα οι αμοιβές αφορούσαν ποσά για υπερωριακή εργασία, νυχτερινά και εξαιρέσιμα, σε ημέρες κατά τις οποίες οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές δεν εργάζονταν καθώς είχαν συνδικαλιστική άδεια. «Πως είναι δυνατόν να εισπράττεις υπερωρίες, νυχτερινά και αμοιβές σαββατοκύριακου ενώ στην πραγματικότητα δεν έχεις εργαστεί;», τονίζει ο κ. Σκόδρας.

«Οι αμοιβές είναι νομιμότατες καθώς, σύμφωνα με το νόμο, η συνδικαλιστική άδεια θεωρείται ως κανονική εργάσιμη, είναι δηλαδή σα να δούλευες με βάση το πρόγραμμα το οποίο είχε βγει από την υπηρεσία» αντικρούει ο κ. Αγγελούδης. Επισημαίνει, δε, ότι «το θέμα αυτό είχε ελεγχθεί και στο παρελθόν από τη δικαιοσύνη, έπειτα από καταγγελία που είχε γίνει και είχε κριθεί ότι νομίμως καταβάλλονταν αυτές οι αμοιβές».

Σύμφωνα με τον ίδιο τα ποσά τα οποία ζητείται να επιστραφούν ανέρχονται από εννέα ευρώ έως έξι χιλιάδες ευρώ κατά περίπτωση. Όσοι έχουν μικρά ποσά προς επιστροφή, της τάξης μερικών δεκάδων ευρώ, αυτά παρακρατούνται εφάπαξ. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις η επιστροφή θα γίνει σε μηνιαίες δόσεις οι οποίες φτάνουν έως και τις τριάντα στην περίπτωση εκείνων στους οποίους έχουν καταλογιστεί ποσά της τάξης των έξι χιλιάδων ευρώ. Όπως αναφέρει ο κ. Αγγελούδης «η κίνηση αυτή είναι άλλη μια προσπάθεια της διοίκησης να χτυπήσει το σωματείο». Προαναγγέλλει, δε, προσφυγή στη δικαιοσύνη ώστε να κριθούν παράνομες αυτές οι παρακρατήσεις.

«Η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να τηρεί τη νομιμότητα. Υπήρχαν συνδικαλιστές οι οποίοι δεν έχουν δουλέψει για χρόνια ολόκληρα. Υπάρχουν περιπτώσεις συνδικαλιστών που εάν αθροίσουμε τη συνδικαλιστική άδεια, τα ρεπό τους και την κανονική άδεια, το άθροισμα ξεπερνούσε τις 365 μέρες σε ένα έτος και από πάνω έπαιρναν και υπερωρίες, νυχτερινά κ.ο.κ.», τονίζει ο κ. Σκόδρας. Αναφέρει, επίσης, περίπτωση ενός διευθυντικού στελέχους το οποίο, αν και αντικαταστάθηκε τον Μάιο του 2020, συνέχισε να λαμβάνει το διευθυντικό επίδομα ως και τον Ιανουάριο του 2021.

για τη συνέχεια Voria

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube