Weather Icon

Δίχως τέλος το θρίλερ με τον Λευκορώσο δημοσιογράφο – Τι ψάχνει η ΕΥΠ – Όλη η διαδρομή του Λευκορώσου στην Ελλάδα

Δίχως τέλος το θρίλερ με τον Λευκορώσο δημοσιογράφο – Τι ψάχνει η ΕΥΠ – Όλη η διαδρομή του Λευκορώσου στην Ελλάδα

Με μια γενικευμένη έρευνα σε κάθε κατεύθυνση για πρόσωπα και κινήσεις κυρίως στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η ΕΥΠ ξεκινά να δώσει απαντήσεις για τα όσα έγιναν στο χώρο του αεροδρομίου και για το ρόλο των τριών ή τεσσάρων ανδρών που όπως όλα δείχνουν ταξίδεψαν μαζί με τον δημοσιογράφο ακτιβιστή μέχρι τη στιγμή της σύλληψης του.

Ήδη έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν οι κάμερες ασφαλείας αλλά και οι λίστες των επιβατών. Μέσα από αυτό το υλικό θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την παρουσία του Λευκορώσου και της συντρόφου του αλλά ίσως και τις ύποπτες κινήσεις άλλων ατόμων γύρω του.

Όπως έχει γίνει γνωστό, όταν το αεροπλάνο αναχώρησε από το Μινσκ για τον τελικό προορισμό του στο Βίλνιους, έλειπαν από αυτό έξι επιβάτες: δύο Λευκορώσοι πολίτες και τέσσερις Ρώσοι υπήκοοι. Οι δύο πρώτοι είναι προφανώς ο Προτάσεβιτς και η σύντροφός τους. Υπάρχουν ερωτήματα για το ρόλο των «4» που δεν αποκλείεται να ήταν τα άτομα που παρακολουθούσαν τον Λευκορωσο δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, οι ελληνικές αρχές διαπίστωσαν ότι ο δημοσιογράφος ήρθε στην Ελλάδα στις 9 Μαϊου, παραμονές του Οικονομικού Φόρουμ, χωρίς να είναι δηλωμένος στην επίσημη αποστολή της αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας.

Τον εντόπισαν για πρώτη φορά να βρίσκεται κοντά στην αρχηγό της αντιπολίτευσης, όταν εκείνη πήγε στο κέντρο της Αθήνας και συνάντησε υποστηρικτές της. Οι αστυνομικοί ρώτησαν την αποστολή της Λευκορωσίας για τον συγκεκριμένο μιας και δεν τον είχαν ξαναδεί μαζί τους, και εκείνοι τους απάντησαν ότι πρόκειται για φωτορεπόρτερ που καλύπτει το ταξίδι της αρχηγού στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί τον ξαναείδαν στην Ακρόπολη, στο Πολυτεχνείο και φυσικά στο Οικονομικό Φόρουμ, πάντα στο πλευρό της αρχηγού της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας.

Στις 15 Μαΐου αναχώρησε μαζί με τη σύντροφο του για διακοπές στην Κρήτη, από όπου επέστρεψαν χθες για να να αναχωρήσουν για τη Λευκορωσία. Αντίθετα, η Τιχανόφσκαγια έφυγε από την Ελλάδα στις 16 Μαϊου.

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube