REAL TIME |

Weather Icon

Deutsche Welle: Το μακρύ χέρι του Ερντογάν στη Γερμανία

Deutsche Welle: Το μακρύ χέρι του Ερντογάν στη Γερμανία

Για «σύνοδο κορυφής» στο γερμανικό λόμπι του Ερντογάν κάνει λόγο η εφημερίδα Die Welt.

«Όλοι βγήκαν φωτογραφία με τον Τούρκο πρόεδρο. Ο Κεμάλ Εργκίν, επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας Μιλί Γκιορούς με έδρα την Κολωνία, ο συνάδελφός του Καζίμ Τουρκμέν από την Ισλαμοτουρκική Ένωση Θρησκευμάτων Ditib, ο Ντουρμούς Γιλντιρίμ, πρόεδρος του ακροδεξιού συνδέσμου των Γκρίζων Λύκων Atib, ο Κιοκσάλ Κους, νέος επικεφαλής της οργάνωσης UID που κάνει λόμπι στην Ευρώπη για το κυβερνών κόμμα AKP», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω δημοσίευμα.

«Αυτοί και άλλοι εκπρόσωποι γερμανο-τουρκικών οργανώσεων ταξίδεψαν στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα και έγιναν δεκτοί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Φωτογραφίες από τη συνάντηση έχει αναρτήσει η τουρκική κυβέρνηση στο διαδίκτυο. Το περιεχόμενο των συνομιλιών δεν έγινε γνωστό. Ωστόσο το ταξίδι αυτό, με ιδιαίτερο πολιτικό χαρακτήρα, είναι ενδεικτικό της προσπάθειας που καταβάλλει το τουρκικό κυβερνητικό κόμμα AKP να ασκήσει επιρροή στην τουρκική κοινότητα της Γερμανίας», επισημαίνεται.

Επιπροσθέτως η εφημερίδα του Βερολίνου υπενθυμίζει ότι «τον περασμένο Νοέμβριο το γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το αίτημα που υπέγραφαν από κοινού Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανοκοινωνιστές, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι, ζητώντας από τη γερμανική κυβέρνηση να εξετάσει την απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων. Σημαντικά νομικά προσκόμματα έχουν εμποδίσει μέχρι στιγμής την υλοποίηση του αιτήματος».

για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube