Weather Icon

Bloomberg: Έλληνας μεταξύ των επιβατών που κατέβηκαν στη Λευκορωσία από την πτήση της Ryanair

Bloomberg: Έλληνας μεταξύ των επιβατών που κατέβηκαν στη Λευκορωσία από την πτήση της Ryanair

Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση με την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους στο Μινσκ και την αποβίβαση κάποιων επιβατών. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση της υπόθεσης, πέρα από τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς και τη σύντροφό του, στο Μινσκ αποβιβάστηκαν δύο υπήκοοι Λευκορωσίας και ένας Έλληνας υπήκοος.

Κατά τις ίδιες πηγές, παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί αποβιβάστηκαν οι συγκεκριμένοι επιβάτες στο Μινσκ.

Ωστόσο χθες γινόταν λόγος για πέντε ή έξι άτομα που κατέβηκαν στο Μινσκ, και μάλιστα ότι επρόκειτο για Ρώσους πολίτες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρουν ότι αυτοί που αποβιβάστηκαν συμμετείχαν στη μυστική επιχείρηση αρπαγής και σύλληψης του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», υπάρχουν ενδείξεις ότι ένα μέρος του σχεδίου αρπαγής του 26χρονου δημοσιογράφου από το καθεστώς της Λευκορωσίας τέθηκε σε εφαρμογή επί ελληνικού εδάφους.

Ο Προτάσεβιτς όσο βρισκόταν ακόμα στο «Ελ. Βενιζέλος» φέρεται να επικοινώνησε με συναδέλφους του μέσω της πλατφόρμας που είχε δημιουργήσει στην εφαρμογή Telegram, ενημερώνοντάς τους ότι κάποιο άγνωστο σ’ αυτόν ρωσόφωνο άτομο τον πλησίασε και τον φωτογράφησε.

Εάν η μαρτυρία του ίδιου του δημοσιογράφου θεωρηθεί αξιόπιστη, τότε προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις για την παρουσία και δράση ξένων πρακτόρων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube