Weather Icon
ΗΠΑ , Ισραήλ , Παλαιστίνη 18 Μαΐου 2021

Μπλίνκεν: Θέλουμε κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς το συντομότερο δυνατό

Μπλίνκεν: Θέλουμε κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς το συντομότερο δυνατό

Νέα μηνύματα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, κατά την επίσκεψή του στην Ισλανδία – Τι συζήτησαν Μπάιντεν και Νετανιάχου στην τρίτη τους επικοινωνία σε διάστημα έξι ημερών

Νέα μηνύματα υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες το μεσημέρι της Τρίτης, μέσω του Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος μετά τη Δανία, επισκέφτηκε την Ισλανδία.

«Ο στόχος των ΗΠΑ είναι να τερματίσουν τη βία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων το συντομότερο δυνατό. Λάβαμε νέες πληροφορίες σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στο κτίριο όπου βρίσκονται γραφεία διεθνών μέσων ενημέρωσης στη Γάζα» τόνισε ο Μπλίνκεν.

Και συνέχισε, απευθυνόμενος στη Μόσχα: «Εάν η Ρωσία προτιμά τις επιθετικές ενέργειες με στόχο τα αμερικανικά συμφέροντα, η Ουάσιγκτον θα απαντήσει ανάλογα».

Στον πόλεμο που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις στη Γάζα αυξήθηκε έχει ξεπεράσει τους 210, με πάνω από 60 να είναι παιδιά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την υποστήριξή του στις προισπάθειες για την κατάπαυση του πυρός στην τρίτη κατά σειρά επικοινωνία του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου
, αλλά απέφυγε να επιβάλει συγκεκριμένη προθεσμία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, «ο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε τη σταθερή του υποστήριξη για το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί στις πυραυλικές επιθέσεις», έκανε ανάλογες συζητήσεις με την Αίγυπτο και με άλλους εταίρους για το ίδιο θέμα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube