REAL TIME |

Weather Icon

Aυξάνονται τα αντι-ιρανικά συναισθήματα στο Μπακού λόγω Αρμενίας!

Aυξάνονται τα αντι-ιρανικά συναισθήματα στο Μπακού λόγω Αρμενίας!

Όσο πιο κοντά γίνεται η συμφιλίωση Ιράν-Αμερικής, τόσο πιο έντονες γίνονται οι αντιφάσεις μεταξύ του Ιράν και του Μπακού. Στα μέσα ενημέρωσης του Μπακού αυξάνονται τα αντι-ιρανικά συναισθήματα.

Σύμφωνα με το Lragir.am, το τελευταίο περιστατικό στα σύνορα, όταν οι συνοριοφύλακες του Ιράν χτύπησαν δύο συνοριοφύλακες του Αζερμπαϊτζάν, θεωρήθηκε στο Μπακού ως επίθεση εκ μέρους του Ιραν.

Ακόμη μεγαλύτερη αγανάκτηση προκλήθηκε από την ομιλία του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του Ιρανικού Κοινοβουλίου Μοτζάμπ Ζόννορ, σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή Σιουνίκ της Αρμενίας.

«Δεν θα επιτρέψουμε αλλαγές στα σύνορα της περιοχής, πρέπει να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα των χωρών της περιοχής. Ταυτόχρονα, δεν δεχόμαστε την ανάπτυξη εξωπεριφερειακών δυνάμεων κοντά στα σύνορά μας. Επομένως, εάν ληφθεί απόφαση για κατάσχεση τμήματος του εδάφους της Αρμενίας και αλλάξει η κατάσταση στα σύνορά μας, δηλαδή, εμφανίζεται ένας νέος γείτονας, αυτό είναι απαράδεκτο για εμάς», είπε. Ο Ζοννορ τόνισε ότι τα πρώην σύνορα πρέπει να προστατεύονται πλήρως, τα κοινά σύνορα μεταξύ της Αρμενίας και του Ιράν πρέπει να διατηρηθούν.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε με πληροφορίες των ρωσικών πηγών που αναφέρουν, ότι 10 Ιρανοί στρατηγοί έφτασαν στο Ερεβάν και φέρεται να εμποδίζουν την υπογραφή του εγγράφου για την οριοθέτηση των συνόρων. Το Μπακού δηλώνει ανοιχτά ότι το Ιράν τορπιλίζει την άνοιξη του διαδρόμου.

Το Ιράν δεν μπορεί να αγνοήσει και να ακολουθήσει ουδέτερη στάση στα σχέδια των Τούρκων να διακόψουν την Αρμενία από το Ιράν.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube