REAL TIME |

Weather Icon

Απόβαση αμερικανικών στρατευμάτων στη Αλεξανδρούπολη – Εντυπωσιακές εικόνες από τα δεκάδες παρατεταγμένα αεροσκάφη (φωτο & βίντεο)

Απόβαση αμερικανικών στρατευμάτων στη Αλεξανδρούπολη – Εντυπωσιακές εικόνες από τα δεκάδες παρατεταγμένα αεροσκάφη (φωτο & βίντεο)

Η πολυεθνική άσκηση, θα διεξαχθεί από τις 17 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου υπό την ηγεσία του Αμερικανικού Στρατού με Αντικειμενικό Σκοπό την αποτροπή της επιθετικότητας και την οικοδόμηση επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΝΑΤΟ με τους Συμμάχους και τους εταίρους του.

Η εν εξελίξει μεγάλη στρατιωτική άσκηση «DEFENDER Europe 2021» στην οποία συμμετέχουν δυνάμεις από 16 χώρες έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στην Αλεξανδρούπολη.

Στο λιμάνι της πόλης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, σήμερα και οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Φλώρος και Τζέφρι Πάιατ, τονίζοντας τη στρατηγική σημασία της περιοχής και επιθεωρώντας τις προετοιμασίες που γίνονται για την προώθηση εξοπλισμού και υλικού στις δυνάμεις οι οποίες μετέχουν στην άσκηση.

Η πολυεθνική άσκηση, θα διεξαχθεί από τις 17 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου υπό την ηγεσία του Αμερικανικού Στρατού με Αντικειμενικό Σκοπό την αποτροπή της επιθετικότητας και την οικοδόμηση επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΝΑΤΟ με τους Συμμάχους και τους εταίρους του.

Για «σημαντικούς πυλώνες ενεργειακής ανάπτυξης» έκανε λόγο ο Αμερικανός Πρέσβης, που έκανε δηλώσεις μπροστά στο επετειακό άρμα που παρέλασε στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, αναφερόμενος στα λιμάνια Καβάλας και Αλεξανδρούπολης και τόνισε το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για ενεργειακές επενδύσεις στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα γιορτάζουν το 2021 ως φίλοι και σύμμαχοι, η αμυντική μας σχέση σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ», έγραψε νωρίτερα σε ανάρτησή του ο Πάιατ.

Η Defender Europe 2021 «ρίχνει πόρτα» στην Τουρκία

Η Defender Europe 2021 -η μεγαλύτερη φέτος άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη- όχι απλά παρακάμπτει και αφήνει εκτός τη χώρα με τον δεύτερο αριθμητικά στρατό στη Συμμαχία αλλά επιπλέον οι Αμερικανοί δείχνουν ότι πλέον θα «ποντάρουν» όλο και περισσότερο στην Ελλάδα για να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα και στον Ταγίπ Ερντογάν. Η αποβίβαση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από το θηριώδες φορτηγό πλοίο Liberty, ελικοπτέρων, αρμάτων μάχης, φορτηγών, πολεμικού υλικού και χιλιάδων στρατιωτών αποτελεί μια ακόμα κίνηση των ΗΠΑ στη λογική απαξίωσης της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα τεράστια εντύπωση έχει προκαλέσει η μεταστάθμευση στη Λάρισα και στην 110 Πτέρυγα Μάχης μεγάλου αριθμού αεροσκαφών air superiority F-15Eagle της USAFE και συγκεκριμένα της 493 Μοίρας με έδρα το Lakenheath στη Μεγάλη Βρετανία. Δώδεκα υπερσύγχρονα μαχητικά με πλήρη οπλισμό, περισσότεροι από 200 ιπτάμενοι, τεχνικοί και βοηθητικό προσωπικό θα βρίσκονται τις επόμενες εβδομάδες σε Ελληνικό έδαφος για μια σειρά κοινών ασκήσεων με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube