Weather Icon

Αποκαλυπτικοί διάλογοι από τον κοριό της ΕΛΑΣ: Τι έλεγαν οι αρχηγοί της σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα

Αποκαλυπτικοί διάλογοι από τον κοριό της ΕΛΑΣ: Τι έλεγαν οι αρχηγοί της σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα
Οι αστυνομικοί κατάφεραν μέσα από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ. να ταυτοποιήσουν την εγκληματική δράση των εγκληματιών – Το ethnos.gr εξασφάλισε διαλόγους ανάμεσα στον φερόμενο ως αρχηγό και τον υπαρχηγό του εγκληματικού δικτύου

Με πακιστανικά τηλέφωνα και μέσα από διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνούσαν μεταξύ τους τα μέλη του εγκληματικού δικτύου που έκλεβαν αυτοκίνητα κατά… παραγγελία από διάφορες περιοχές της Αττικής και οι συλλήψεις τους οδήγησαν στην παράλληλη εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κυρίως περιμετρικά από την εστία διαμονής φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επί της οδού Πατησίων.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, παρόλο που οι δράστες λάμβαναν μέτρα προστασίας και αντιπαρακολούθησης, κατάφεραν μέσα από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ. να ταυτοποιήσουν την εγκληματική τους δράση, ενώ από τις συνομιλίες που περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό προκύπτει ότι οι δύο φερόμενοι ως αρχηγοί είχαν… μυήσει στην εγκληματική τους δράση και τις συντρόφους τους.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία -η οποία είναι σε γνώση του ethnos.gr- αναφορικά με την πρώτη ομάδα τα μέλη της «μετά την αφαίρεση του οχήματος, το τοποθετούσαν σε διαφορετικές τοποθεσίες κυρίως στην περιοχή της Νέας Μάκρης και του Κορωπίου για τουλάχιστον τρεις μέρες (περίοδος ασφαλείας)  προκειμένου να διαπιστώσουν εάν φέρει κάποιο σύστημα εντοπισμού (GPS) ώστε να το αναζητήσει ο ιδιοκτήτης του». Στη συνέχεια,  «μετά το πέρας της αποσυναρμολόγησης  – αποδόμησης  το αφαιρεθέν όχημα το άφηναν εκ νέου σε συγκεκριμένη περιοχή του Κορωπίου,  το οποίο καθάριζαν επιμελώς με χρήση καθαριστικών προκειμένου να μην υπάρχουν ίχνη δακτυλικών αποτυπωμάτων». Μία διαδικασία στην οποία έδιναν, μάλιστα, ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς οι περισσότεροι είναι σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα.

1.jpg

Τις κλοπές τις πραγματοποιούσαν εν μέσω πανδημίας κινούμενοι μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες με αποκλειστικό σκοπό να εντοπίσουν υποψήφιο προς αφαίρεση αυτοκίνητο ή να το κλέψουν, χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό. Οι διάλογοι που αποκαλύπτει το ethnos.gr ανάμεσα στον φερόμενο ως αρχηγό και υπαρχηγό της πρώτης ομάδας είναι ενδεικτικοί της δράσης τους.

Οπως επισημαίνεται στην δικογραφία στις 28 Νοεμβρίου του 2020 στις 23:57 τη νύχτα ο φερόμενος ως υπαρχηγός συνομιλεί τηλεφωνικά με τον φερόμενο ως αρχηγό με τον τελευταίο να  εκφράζει την έντονη δυσφορία του για τον έλεγχο στον οποίο έγινε στον πρώτο από αστυνομικούς. Στην επικοινωνία αυτή, μάλιστα, χάνοντας την ψυχραιμία του  δηλώνει ρητά την εγκληματική τους δραστηριότητα.

2.jpg

Μας ακούει η ΓΑΔΑ

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Μήπως να σταματήσουμε να είμαστε κλέφτες και να ξεκινήσουμε να γινόμαστε ληστές; Έτσι να μας ακούει η Γ.Α.Δ.Α., να τους πεις να πεθάνουν οι γονείς τους, γιατί αρχίζω και παθαίνω ψυχολογικά

«ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ»: (ακατάληπτο)

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Πες μου, ξέρεις ότι αυτή την εβδομάδα δε με πάει καθόλου η εβδομάδα μου και θέλω λίγο, λίγο ακόμα σπίθα θέλω και θα γαμ… μετά , μετά θα γαμ… τελείως φρόντισε να μου δώσεις αυτή τη σπίθα , αυτή τη σπίθα περιμένω κάνω υπομονή.

3.jpg

Συνομιλία για αποσυναρμολόγηση κλεμμένου οχήματος

«ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ»: Έλα, ναι.

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Σε τι φάση είσαι;

«ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ»: Εεε;

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Σε τι φάση είσαι;

«ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ»: Προσπαθώ να το βγάλω.

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Ποιο;

«ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ»: Ααα λύνω γενικά μέσα.

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Ναι.

«ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ»: Τι;

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Άμα δεν μπορείς να βγάλεις τον αερόσακο.

«ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ»: Ναι.

Όπως ανέφερε στο ethnos.gr έμπειρος αστυνομικός της Ασφάλειας, που ασχολήθηκε με την υπόθεση, τα μέλη της ομάδας τα οποία έκλεβαν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, για να μπορούν να προχωρούν στις κλοπές συνήθως έκαναν χρήση κοκαΐνης και από εκεί οι Αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν τις δύο εγκληματικές ομάδες. Ο διάλογος που ακολουθεί ανάμεσα στους φερόμενους ως αρχηγούς των διαφορετικών δικτύων είναι ενδεικτικός:

thumbnail_image004.jpg

Συνομιλία για αλισβερίσι ναρκωτικών

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ»: Ναι;

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»: Έλα ρε αδερφέ, εγώ είμαι. Να σου πω…

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ»: Έλα.

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»: Ισχύει έτσι; Γιατί εγώ έτσι όπως πάω να το πάρω έτσι θα το πάρεις εσύ.

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ»: Ναι ρε.

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»: Α εντάξει οκ. Σε πόση ώρα δηλαδή; Σε πόση ώρα; Πως το βλέπεις;

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ»: Οχτώ η ώρα θα είμαι κάτω. Οχτώ η ώρα.

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»: Α, δηλαδή έξι ε; Κανονικά όπως είπαμε, όπως έχουμε συμφωνήσει.

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ»: Ναι ρε φίλε, αυτό το πράγμα.

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»: Εντάξει.

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ»: Εκτός αν έχεις πάλι πιο φθηνά κι εσύ.

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»: Ε;

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ»: Άμα έχεις πάρει πιο φθηνά κι εσύ, δώστο μου κι εμένα πιο φθηνά. Τι να σου πω;

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»: Ρε αδερφέ έτσι όπως το παίρνω… πάω τώρα αυτή τη στιγμή φαντάσου, γιατί τα δικά μου είναι ήδη έτοιμα, γι’ αυτό δεν θέλω να τα πειράξω. Έτσι όπως θα το πάρω εκείνο θα στο δώσω. Γι’ αυτό σου λέω. Πάω τώρα εκεί.

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ»: Ωραία. Ντάξει. Όπως είναι ακριβώς όσα είπαμε. Ξέρεις…

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»: Αυτό ακριβώς.

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ»: Όλο κομπλέ. αυτά

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»: Κοπλέ. Έλα, έλα.

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ»: Θα τα πούμε εκείνη την ώρα. Μπάι.

«ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»: Έλα γεια.

Το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση με τα κλεμμένα αυτοκίνητα τους εννέα μήνες κατά τους οποίους τα μέλη της βρίσκονταν στο μικροσκόπιο των Αρχών  ανέρχεται σε τουλάχιστον 154.000 ευρώ.  Αναφορικά με την πώληση ναρκωτικών οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τουλάχιστον 480 συναλλαγές κοκαΐνης με μέση τιμή πώλησης τα εκατό 100 ευρώ. Συνεπώς, το συνολικό όφελος από τη διακίνηση ναρκωτικών κυμαίνεται στα τουλάχιστον 48.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube