Weather Icon

Αντίδραση Ρωσίας στις κυρώσεις της ΕΕ: «Μπλόκο» Μόσχας σε αυστριακό αεροσκάφος που αρνήθηκε να διασχίσει τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας

Αντίδραση Ρωσίας στις κυρώσεις της ΕΕ: «Μπλόκο» Μόσχας σε αυστριακό αεροσκάφος που αρνήθηκε να διασχίσει τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας

«Μπλόκο» σε πτήση των αυστριακών αερογραμμών με κατεύθυνση τη Μόσχα επέβαλε το αεροδρόμιο Domodedovo της ρωσικής πρωτεύουσας, καθώς το αεροσκάφος θα παρέκαμπτε τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Η πτήση OS601 από τη Βιέννη προς τη Μόσχα θα έφτανε στον προορισμό της την προκαθορισμένη ώρα, ωστόσο η διοίκηση του αεροδρομίου έθεσε την πτήση στη λίστα των «ακυρωμένων».

Η αυστριακή εταιρεία, βάσει και των ευρωπαϊκών οδηγιών, προγραμμάτιζε να φτάσει στη ρωσική πρωτεύουσα, χωρίς να διασχίσει τον εναέριο χώρο πάνω από την Λευκορωσία.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική οδηγία έχει απευθύνει η Ε.Ε. προς όλους τους αερομεταφορείς των κρατών – μελών της, μετά το πρωτοφανές περιστατικό «αεροπειρατείας» της πτήσης της Ryanair την περασμένη Κυριακή, που οδήγησε και στη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς και της συντρόφου του.

kathimerini.gr με πληροφορίες από DW

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube