Weather Icon

Ανησυχία στο ΥΠΕΞ για επίσκεψη Τσαβούσογλου – Φοβούνται μήπως θελήσει να πάρει την… ρεβάνς

Ανησυχία στο ΥΠΕΞ για επίσκεψη Τσαβούσογλου – Φοβούνται μήπως θελήσει να πάρει την… ρεβάνς

Εντατική προπόνηση Δένδια για τη συνάντηση με Τσαβούσογλου

Σταύρος Παπαντωνίου

Ενας «φόβος» υπάρχει τις τελευταίες ηµέρες στο υπουργείο Εξωτερικών. Μήπως κατά τη συνάντηση Τσαβούσογλου – ∆ένδια ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιχειρήσει να πάρει τη… ρεβάνς σε ελληνικό έδαφος για όσα είπε ο Νίκος ∆ένδιας στην Αγκυρα.

Επειδή κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό, ο υπουργός Εξωτερικών ετοιµάζεται πυρετωδώς για κάθε πιθανή και… απίθανη τοποθέτηση του «φίλου Μεβλούτ», όπως συνηθίζει να αποκαλεί τον Τούρκο αξιωµατούχο σε όλες τις κοινές τους εµφανίσεις. Φίλος µεν, φιλτάτη δε η… πραγµατικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έρθει στην Ελλάδα στις 31 Μαΐου.

«Η πρόσκληση έφτασε, θα πάω στην Ελλάδα τη Δευτέρα» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι TRT Haber.
Χθες πάντως, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο που αναφέρουν ότι «κλείδωσε» το ταξίδι του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο τέλος του μήνα στην Ελλάδα και για συνάντηση που θα έχει ο ίδιος μαζί του στα Χανιά, είπε:

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω αυτά τα δημοσιεύματα. Δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση. Εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, αν έρθει, έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του όπως ο Ταγίπ Ερντογάν είδε τον Νίκο Δένδια. Εγώ θα είμαι στα Χανιά το Σάββατο για άλλο λόγο. Για το μνημόσυνο του πατέρα μου και για μια σημαντική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουμε αναλυτικά και με τη λεπτομέρεια που του αρμόζει το έργο του ΒΟΑΚ».

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube