Weather Icon
ΗΠΑ , Συρία 7 Μαΐου 2021

Ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Ανατολική Συρία

Ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Ανατολική Συρία

Χωριανόπουλος Άγγελος

“Η αύξηση της αεροπορικής μεταφοράς στρατιωτικών οχημάτων και εξοπλισμού στο έδαφος της Ανατολικής Συρίας από τον αμερικανικό στρατό αποτελεί αιτία ανησυχίας”, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης για τη Συρία σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Οι αμερικανικές δυνάμεις είναι τοποθετημένες σε αρκετές στρατιωτικές τοποθεσίες στη Συρία, κυρίως κοντά στα πεδία πετρελαίου Alomar και Koniko στο Κυβερνείο Deir Ezzor, καθώς και στη βάση Al-Tanf στη νοτιοανατολική Συρία.

Τον περασμένο μήνα, ο Ναύαρχος Αλέξανδρος Κάρποφ, επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης του ρωσικού στρατού στη Συρία, δήλωσε ότι οι τρομοκράτες στη Συρία σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε κρατικά ιδρύματα και σε μεγάλες πόλεις πριν από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Είπε ότι “παράνομες ένοπλες ομάδες σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε κρατικά γραφεία και σε μεγάλες πόλεις προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χώρα ενόψει των προσεχών προεδρικών εκλογών στη Συρία”. Πρόσθεσε ότι οι τρομοκράτες εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα εκπαίδευσης μαχητών ”στις περιοχές που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Al-Tanf, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αμερικανικών στρατευμάτων”.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, οι μαχητές δημιούργησαν μια καμουφλαρισμένη βάση στα βορειοανατολικά της Παλμύρας, όπου σχηματίστηκαν ένοπλες ομάδες για την αποστολή και την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube