Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 18 Μαΐου 2021

Ανάλυση Δήμου Βερύκιου: Τα «Χάσταγκ» και όχι η «Χαμάς» η πραγματική απειλή για το Ισραήλ…

Ανάλυση Δήμου Βερύκιου: Τα «Χάσταγκ» και όχι η «Χαμάς» η πραγματική απειλή για το Ισραήλ…

Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, βλέπουμε τον παλαιστινιακό λαό ενωμένο, από την Ιερουσαλήμ έως την Γάζα και την Δυτική Όχθη. Βλέπουμε ενωμένες τις παλαιστινιακές κοινότητες μέσα στην ιστορική Παλαιστίνη, το σημερινό Ισραήλ.

Η πραγματική απειλή για το Ισραήλ και προσωπικά για τον Νετανιάχου δεν είναι η Χαμάς αλλά τα Χάσταγκ! Δεν είναι τα συμβατικά όπλα που εκτοξεύει η Χαμάς από την Γάζα και παρακολουθεί αμήχανα η Φατάχ από την Ραμάλα, από τα hashtags “#SaveSheikhJarrah” και “#FreePalestine” που ξεσηκώνουν τον πλανήτη και τα οποία δεν μπορεί να αντικρούσει καμία κυβέρνηση είτε του Ισραήλ, είτε της Γάζα…

Είναι διαδικτυακές “ρουκέτες” υψηλής ευκρίνειας που εκτοξεύονται απ όλο τον πλανήτη και πλήττουν όλους εκείνους που ξεσπιτώνουν και καταπιέζουν τον Παλαιστινιακό λαό είτε ανήκουν στην Ισραηλινή ή την Παλαιστινιακή πλευρά.

Αυτό που συμβαίνει στην Μέση Ανατολή δεν είναι «σύγκρουση», ούτε πρόκειται για «διαμάχη» ή «σεχταριστική βία» ή ακόμη και για πόλεμο με την παραδοσιακή έννοια.

Δεν είναι μια απλή σύγκρουση μεταξύ μιας κατοχής δύναμης και ενός κατεχόμενου λαού. Δεν πρόκειται γι άλλη μια διαμάχη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων επειδή οι μεν καταπατούν την ελευθερία, την δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα των δε…

Άλλωστε τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού κατοχυρώνονται στο διεθνές δίκαιο και η παρανομία των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ισραήλ στην Παλαιστίνη αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.

Όσοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται γι άλλον ένα πόλεμο που διεξάγεται με συμβατικά μέσα, τότε είναι ένας μονομερής ισραηλινός πόλεμος, ο οποίος αντιμετωπίζεται με ταπεινή, αλλά πραγματική και αποφασιστική, παλαιστινιακή αντίσταση.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται μια παλαιστινιακή εξέγερση, ιντιφάντα νέου τύπου πρωτόγνωρη στην ιστορία του παλαιστινιακού αγώνα, τόσο στη φύση όσο και στην προσέγγισή της.

Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, βλέπουμε τον παλαιστινιακό λαό ενωμένο, από την Ιερουσαλήμ έως την Γάζα και την Δυτική Όχθη. Βλέπουμε ενωμένες τις παλαιστινιακές κοινότητες μέσα στην ιστορική Παλαιστίνη, το σημερινό Ισραήλ.
Αυτή η ενότητα δεν προέρχεται από μια εύθραυστη συμφωνία μεταξύ παλαιστινιακών φατριών. Ξεπερνάει τη Φατάχ και τη Χαμάς, γεννήθηκε μέσα από το διαδίκτυο και το Twitter !
Είναι αυτό που ο δεξιός Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν θα μπόρεσε να προβλέψει ότι μια συνήθης πράξη εθνοκάθαρσης στη γειτονιά Sheikh Jarrah της Ανατολικής Ιερουσαλήμ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια παλαιστινιακή εξέγερση, με όλους τους τομείς της κοινωνίας να συμμετέχουν σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη ενότητας.

Ο παλαιστινιακός λαός με μπροστάρη την νεολαία του που πλέον με την ίδια ευκρίνεια και αποτελεσματικότητα όπως εκτοξεύει την πέτρα κατά των Ισραηλινών εποίκων , εκτοξεύει και τα συναισθήματα του μέσω των social media φαίνεται ότι αποφάσισε να ξεπεράσει όλες τις πολιτικές διαιρέσεις και τις φατρίες. Αντ ‘αυτού, οι νέοι της Παλαιστίνης επινοούν νέες δράσεις, με επίκεντρο την αντίσταση, την απελευθέρωση και τη διεθνή αλληλεγγύη. Κατά συνέπεια, αμφισβητούν τον φανατισμό, μαζί με οποιαδήποτε προσπάθεια εξομάλυνσης της ισραηλινής κατοχής και του απαρτχάιντ.

Ήδη μέσα σε λίγες μέρες με την δύναμη του Διαδικτύου πέτυχαν η παλαιστινιακή φωνή να γίνει ισχυρή και να διαπερνά τη διεθνή σιωπή, αναγκάζοντας όλο τον κόσμο να ακούσει μια ωδή για την ελευθερία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube