Weather Icon
Εθνική Άμυνα , ΗΠΑ 8 Μαΐου 2021

Αμερικανική… απόβαση στη Λάρισα: Ήρθαν τα F-15 για την άσκηση «Early Bird»

Αμερικανική… απόβαση στη Λάρισα: Ήρθαν τα F-15 για την άσκηση «Early Bird»

Συνεκπαίδευση των Αμερικανών με την Πολεμική Αεροπορία

facebook sharing button Sharetwitter sharing button Tweetwhatsapp sharing button Sharemessenger sharing button Share
Στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας (110 Πτέρυγα Μάχης) μεταστάθμευσαν 12 μαχητικά αεροσκάφη F-15C/D και προσωπικό υποστήριξης της 493ης Μοίρας της 48ης Πτέρυγας Μαχητικών των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης (USAFE).

Η μεταστάθμευση διεξάγεται στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) και της USAFE. Η δραστηριότητα με την ονομασία «Early Bird» θα διεξαχθεί έως την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021. Παράλληλα θα συμμετάσχουν στην άσκηση «Astral Knight 21», που αποτελεί μέρος της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης «Defender Europe 21», η οποία διεξάγεται από τον στρατό των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή 28.000 ατόμων από 26 χώρες.

Στην «Early Bird» η Π.Α. θα συμμετάσχει με μαχητικά αεροσκάφη F-16, Mirage 2000 και F-4E Peace Icarus 2000 καθώς και με αεροσκάφη Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) Erieye EMB-145 AEW&C. Κατά τη διάρκειά της, έχουν σχεδιαστεί να εκτελεστούν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων καθώς και προστασίας – προσβολής στόχων σε ξηρά και θάλασσα.

Η συνεκπαίδευση, η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement [MDCA]) μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, θα συμβάλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων, ενώ παράλληλα θα αναδείξει τον σημαντικό ρόλο των δύο χωρών στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube