Weather Icon

Ακούει κανείς; Παραμένουν σε αρμένικο έδαφος οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν

Ακούει κανείς; Παραμένουν σε αρμένικο έδαφος οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν

Υπουργός Άμυνας της Αρμενίας: Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν παραμένουν εντός των συνόρων της Αρμενίας στο Gegharkunik και στο Syunik, καθώς η κατάσταση παραμένει άλυτη.

Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν συνεχίζουν να καταλαμβάνουν παράνομα τμήματα των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν στο Syunik και το Gegharkunik καθώς η κατάσταση παραμένει άλυτη, ενημέρωσε το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας σε δήλωση.

Η δήλωση αναφέρει ως εξής,

«Από το πρωί της 15ης Μαΐου, η κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά από καταπατήσεις σε ορισμένες παραμεθόριες περιοχές του Συύνικ και του Γεωργάρουνικ της Δημοκρατίας της Αρμενίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στις 12-13 Μαΐου με το πρόσχημα της« προσαρμογής των συνόρων »δεν έχει επιλύθηκε ακόμα.

Παρά το γεγονός ότι, ως αποτέλεσμα των ενεργειών που ανέλαβαν οι αρμενικές υποδιαιρέσεις, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν έπρεπε να εγκαταλείψει ορισμένα τμήματα, μερικά από αυτά εξακολουθούν να βρίσκονται στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Αρμενίας τονίζουν την ανάγκη ειρηνικής διευθέτησης της κατάστασης, ωστόσο, για άλλη μια φορά δηλώνοντας ότι οι καταπατήσεις στα κυρίαρχα εδάφη της Αρμενίας είναι απολύτως απαράδεκτες, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στις αρχικές της θέσεις χωρίς προϋποθέσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι και στις τρεις κατευθύνσεις, όπου οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν προσπάθησαν να διασφαλίσουν την πρόοδο της θέσης, τόσο ολόκληρη η επικράτεια, ο στρατός όσο και οι τρόποι εξασφάλισης τους βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση, που ξεκίνησαν στις 12 Μαΐου, αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα. “

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube