Weather Icon

Αγωνιώδεις προσπάθειες Ερντογάν να τα “βρει” με τη Σ. Αραβία – Δεύτερο τηλεφώνημα στο βασιλιά

Αγωνιώδεις προσπάθειες Ερντογάν να τα “βρει” με τη Σ. Αραβία – Δεύτερο τηλεφώνημα στο βασιλιά

Νέα επικοινωνία Σαλμάν και Ερντογάν – Η δεύτερη σε έναν μήνα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ συζήτησαν την Τρίτη σχετικά με τις διμερείς σχέσεις, δήλωσε η τουρκική προεδρία, αποκαλύπτοντας τη δεύτερη συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών σε λιγότερο από ένα μήνα.

Η Τουρκία επιδιώκει να βελτιώσει τους δεσμούς με το αραβικό κράτος του Κόλπου μετά την κρίση που επιδεινώθηκε μετά από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη από τη Σαουδική Αραβία το 2018.

Πέρυσι, Σαουδάραβες επιχειρηματίες ενέκριναν ένα ανεπίσημο μποϊκοτάζ των τουρκικών εμπορευμάτων.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν είπε στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι ο Ερντογάν και ο Βασιλιάς Σαλμάν είχαν μία “καλή τηλεφωνική συνομιλία” τον Απρίλιο και ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών συμφώνησαν να συναντηθούν.

Η συνομιλία της Τρίτης πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν από μια συνάντηση μεταξύ Τούρκων και Αιγυπτίων αξιωματούχων στο Κάιρο, το τελευταίο βήμα στην επιδίωξη της Τουρκίας να επιδιορθώσει τις σχέσεις με ακόμα μία αραβική χώρα σύμμαχο των ΗΠΑ.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube