REAL TIME |

Weather Icon

Αυξήθηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας τον Απρίλιο

Αυξήθηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας τον Απρίλιο

Αυξήθηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας (τα μεγαλύτερα παγκοσμίως) τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας της υποχώρησης του δολαρίου στη διάρκεια του μήνα.

Τα αποθεματικά αυξήθηκαν 28,15 δισ. δολάρια, στα 3,198 τρισ. δολάρια σε σχέση με τα 3,2 τρισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές και τα 3,17 τρισ. δολάρια του Μαρτίου.

Το γουάν ενισχύεται 1,2% έναντι του δολαρίου τον Απρίλιο, ενώ το αμερικανικό νόμισμα μειώθηκε 2,1% έναντι ομάδας άλλων μεγάλων νομισμάτων.

Οι ροές ξένων κεφαλαίων στην Κίνα συνεχίστηκαν τον Απρίλιο καθώς η χώρα εμφάνισε οικονομική ανάπτυξη-ρεκόρ στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η Κίνα αντιστοιχεί στο 95% των καθαρών εισροών από το εξωτερικό προς τις αναδυόμενες αγορές τον Απρίλιο, στα 13,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Institute of International Finance.

Η αξία των αποθεμάτων χρυσού της Κίνας αυξήθηκε στα 110,73 δισ. δολάρια στο τέλος Απριλίου έναντι των 109,18 δισ. δολαρίων στο τέλος Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube