Weather Icon

Kώστας Πικραμένος – Σάββας Καλεντερίδης — ΜΙΤ – Η φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους

Kώστας Πικραμένος – Σάββας Καλεντερίδης —  ΜΙΤ – Η φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους

Kώστας Πικραμένος – Σάββας Καλεντερίδης

ΜΙΤ – Η φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους

Τρομοκρατία – Ναρκωτικά – Γκρίζοι Λύκοι

(Εκδόσεις Ινφογνώμων, Ιούνιος 2021)

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ C H Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους Τρομοκρατία Ναρκωτικά- -Γκρίζοι Λύκοι ινφογνώμων 2"Μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του στην Γαλλία, το Βιβλίο Έρευνα για την σύγχρονη Τουρκική ΜΙΤ και τη δράση της σε παγκόσμιο επιπεδο (των Κώστα Πικραμένου & Σάββα Καλεντερίδη) κυκλοφορεί και στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων.

Διακόσια χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τιμούμε τους Εθνικούς μας Ήρωες με ένα βιβλίο ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην παγκόσμια βιβλιογραφία για τις Τουρκικές Υπηρεσίες Πληροφοριών.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών αποτελούν τη “βαθιά ψυχή” του Κράτους και Σωσίβιο Επιβίωσης του Έθνους. Μελετώντας λοιπόν την εξέλιξη και δράση της Τουρκικής ΜΙΤ ανακαλύπτουμε τις προτεραιότητες της Τουρκίας για τις επόμενες δεκαετίες, τι θεωρεί απειλή και τι ευκαιρία, πως βλέπει τους γείτονες της, ποιά καθεστώτα επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει και ποιές αγορές θέλει να ανοίξει για τα προιόντα της.

Το 2010 αναλαμβανει την διοίκηση της ΜΙΤ ο Χακάν Φιντάν o oποίος αναμορφώνει πλήρως την Υπηρεσία πληροφοριών. Η ΜΙΤ σήμερα είναι μια Υπηρεσια, η οποία με τα Μέσα που διαθέτει σε ανθρώπινο δυναμικό, σε τεχνικό εξοπλισμό, σε πιστώσεις και σε νεο-οθωμανική φιλοδοξία ανήκει πλέον στις 15 μεγαλύτερες “Υπηρεσίες” στον κόσμο με βάση τους απόλυτους αριθμούς.

Βέβαια η μελέτη των Υπηρεσιών Πληροφοριών (ανά το Κόσμο) έχει καταδείξει ότι η παραγωγή έγκυρων και έγκαιρων δελτίων πληροφοριών και οι επιτυχίες σε παραστρατιωτικες επιχειρήσεις στο Εξωτερικό σχετίζονται και με άλλους παράγοντες πέραν του “μεγέθους” μιας Υπηρεσίας.

Το βιβλίο – έρευνα για την Τουρκική ΜΙΤ είναι καινότομο, είναι επικαιροποιημενο μέχρι και την άνοιξη του 2021, έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικο, αντίγραφα διαβαθμισμένων εγγράφων και ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών χρονικά και γεωγραφικά ταξινομημένων.

Απευθύνεται στον απλό Έλληνα πατριώτη (Ελλαδίτη ή Κύπριο) που θέλει να βλέπει όχι μονο το δέντρο αλλά …όλο το δάσος. Το βιβλίο αποτελεί ουσιαστικά εγχείριδιο για όσα θα λάβουν χώρα τα επόμενα χρόνια.

Καθε φορά που προκύπτει θέμα με την Τουρκία (είτε στα Ελληνο-τουρκικά είτε στη διεθνή σκηνή), ο κάτοχος του βιβλίου θα μπορεί να ανατρέχει στο αντίστοιχο κεφάλαιο του βιβλίου για να φιλτράρει όσα διαβάζει ή βλέπει στα διάφορα ΜΜΕ.

Πλέον μετά την κυκλοφορία του βιβλίου “ΜΙΤ – Η φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους” ΟΥΔΕΙΣ πολιτικός, διπλωμάτης, δημοσιογράφος, αμυντικός αναλυτής που εκφέρει δημοσιο λόγο ΔΕΝ δικαιουται να πει “δεν ήξερα”.

Το βιβλίο είναι εδώ για να “ανοίξει τα μάτια” ακόμα και σε αυτούς που νομίζουν ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και ότι υπάρχει εναλλακτική Τουρκία με την οποία μπορούμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά και πολιτισμένα.

Καλή Ανάγνωση!!
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube