Weather Icon
Παιδεία , ΠΦΑ 9 Απριλίου 2021

Υπό κατάληψη η πρυτανεία του ΕΜΠ

Υπό κατάληψη η πρυτανεία του ΕΜΠ

Υπό κατάληψη βρίσκεται η πρυτανεία του ΕΜΠ τις τελευταίες ώρες.

Στη σχετική ανακοίνωση που ανέβηκε στο indymedia.gr αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα 8/4/2021 ως Ανοιχτή Συνέλευση Πολυτεχνείου αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ, ώστε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον νέο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη. Επιδιώκουμε η κατάληψη αυτή να γίνει γόνιμο έδαφος για τη συνέχιση του αγώνα και να αποτελέσει σημείο συνάντησης αγωνιζόμενων φοιτητ(ρι)ών, μεταπτυχιακών, διδακτορικών, εργαζομένων του ΕΜΠ και του κόσμου της γειτονιάς.

Καλούμε τους/τις φοιτητ(ρι)ες, μεταπτυχιακούς, ΥΔ, εργαζόμενους, κατοίκους και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να πλαισιώσουν την κατάληψη, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και τις συνελεύσεις εντός της και να δώσουμε ένα δυνατό σινιάλο αλληλεγγύης σε όλους τους αγώνες που έχουν ανοίξει ανά την Ελλάδα ενάντια στον νέο νόμο για την παιδεία. Ξεκινάμε από σήμερα με την Εκδήλωση – Συζήτηση για την εμπλοκή του ΕΜΠ στην έρευνα για τον στρατό και τις δυνάμεις καταστολής που θα πραγματοποιηθεί στις 6μμ στο πάρκινγκ έξω από την πρυτανεία του ΕΜΠ. (τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας για τον covid-19).

Libre

 

Εν τω μεταξύ στην Αμερική  :

Το όνομα του είναι «Ευφυΐα» [Ingenuity] — και πώς αλλιώς θα μπορούσε να ονομαστεί το μικρό ελικόπτερο της NASA που θα πετάξει στον πλανήτη Άρη και οι πτήσεις του θα σηματοδοτήσουν μια ιστορική νίκη των ανθρώπων στην εξερεύνηση του διαστήματος…
Ο αναπληρωτής επικεφαλής επιχειρησιακής λειτουργίας του ελικοπτέρου, ο ελληνο-αμερικανός Θοδωρής Τζανέτος, μίλησε αποκλειστικά στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, Λένα Αργύρη.

Τα πάντα είναι έτοιμα στη NASA για την πρώτη πτήση του μικρού ελικοπτέρου «Ευφυΐα», το οποίο έφτασε στον Άρη τον Φεβρουάριο, προσδεδεμένο στο όχημα «Επιμονή» [Perseverance]. Πρόκειται για μια ιστορική αποστολή, που ανοίγει το δρόμο για την μελλοντική εξερεύνηση του «κόκκινου πλανήτη» και στη NASA τη συγκρίνουν με την πτήση των αδελφών Ράιτ. Ο Ελληνοαμερικανός αναπληρωτής επικεφαλής επιχειρησιακής λειτουργίας του ελικοπτέρου, Θοδωρής Τζανέτος, μίλησε αποκλειστικά από τη NASA στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον Λένα Αργύρη, για τις προκλήσεις, τις δυσκολίες αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για την ανθρωπότητα.

 

Θοδωρής Τζανέτος στην ΕΡΤ — Ο Έλληνας που έφτιαξε το ελικόπτερο της NASA

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube