Weather Icon

Βουλευτής Gergerlioğlu του HDP: Η αντίσταση συνεχίζεται

Βουλευτής Gergerlioğlu του HDP: Η αντίσταση συνεχίζεται

“Δεν είμαι Κούρδης. Έχασα τη βουλευτική μου θέση επειδή δούλεψα για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος”, δήλωσε ο καθαιρεθείς βουλευτής του HDP Ömer Faruk Gergerlioğlu στην Άγκυρα. Αύριο θα ξεκινήσει να εκτίει ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών.

Η αγωγή του HDP κατά της ανάκλησης του βουλευτικού αξιώματος του Gergerlioğlu έχει ήδη παραπεμθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Παράλληλα, εκκρεμεί η προσωπική του αγωγή ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου της Τουρκίας, κατά της καταδικαστικής του απόφασης.

Ο Gergerlioerllu ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στα κεντρικά γραφεία του HDP στην Άγκυρα ότι θα ασκήσει έφεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η αφαίρεση του κοινοβουλευτικού του αξιώματος ήταν παράνομη, και για τον λόγο αυτό διεξάγει “πολιτική αντίσταση” εδώ και δύο εβδομάδες, όπως δήλωσε ο ίδιος, παρουσία άλλων βουλευτών και μελών του HDP. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είπε, έχει λάβει υποστήριξη από μεγάλη μερίδα κόσμου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. “Επομένως, δεν είμαι στεναχωρημένος ή απαισιόδοξος”, δήλωσε ο Gergerlioğlu. Εάν φυλακιστεί, είπε, ο αγώνας του θα συνεχιστεί από άλλους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube