Weather Icon

Το ΥΠΕΞ απαντά στις αθλιότητες της τουρκικής Προεδρίας

Το ΥΠΕΞ απαντά στις αθλιότητες της τουρκικής Προεδρίας

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στην απαράδεκτη και άθλια από κάθε άποψη ανάρτηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, με την οποία διασυνδέει την Ελλάδα με την υποστήριξη της τρομοκρατίας, δηλαδή με το δίκτυο Γκιουλέν και το ΡΚΚ.

Η ανάρτηση αποκτά ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, καθότι έγινε μόλις λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα και κατά τα φαινόμενα έγινε ως προάγγελος πιέσεων προς τον κ. Δένδια, για να μην δίνεται άσυλο στους διωκόμενους από το τουρκικό καθεστώς, λόγω Γκιουλέν, και για να κλείσει το στρατόπεδο προσφύγων στο Λαύριο, που φιλοξενεί Κούρδους πρόσφυγες.

Στην ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών λέει τα εξής:

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων» τονίζει .

Επίσης, στην ανακοίνωσή του σχετικά με πρόσφατες κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών.

Αφορμή για την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν προκλητική ανάρτηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube